Gość: Marcin IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 10:43 Czy objawami teh choroby u dorosłych mogą być napady padaczkowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: damian Re: Tężyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 20:40 teżyczka to wstretna choroba Odpowiedz Link Zgłoś
zebra87 Re: Tężyczka 30.09.04, 21:19 do niedawna nawet nie wiedzialam co to za choroba,ale moja kolezanka zaczela miewac ataki tej choroby i teraz juz wiem, ale jednak nie mam pewnosci co do postepowania w razie ataku... ona jest taka chora. biedna nie moze sie ruszac. chialabym sie czegos wiecej dowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
kostaga Re: Tężyczka 13.10.04, 08:40 Ja też do wczoraj nie wiedziałam, że choruję na tężyczkę. Przez 9 lat podejrzewano u mnie padaczkę, ale wszystkie badania neurologiczne (w tym EEG i TK) dawały wynik negatywny. I dopiero wczoraj, po kolejnym ataku jakaś młoda lekarka wpadła na pomysł by wykonać to proste badanie. Tym bardziej, że dziwnym "zbiegiem okoliczności", podczas ciąży nie miałam żadnego ataku, a wtedy przyjmowałam preparaty wapnia i magnezu! No i moje 2 letnie dziecko cierpi na krzywicę i ma jeszcze nie zarośnięte ciemie (stwierdzone zaburzenia wchłaniania wapnia). No i to był strzał w 10! Skończy się teraz moje cierpienie i obawa, że znowu będę miała atak, a nikt nie będzie wiedział co jest grane. Już żadnych szpitali! Tylko preparaty wapnia i magnezu! Sushi Odpowiedz Link Zgłoś