Dodaj do ulubionych

Prośba o zinterpretowanie wyników

01.02.20, 17:12
Będę bardzo wdzięczna za przyjrzenie się moim wynikom ponieważ wizytę mam dopiero pod koniec lutego.

TSH wynik 2.33, norma (0.27 - 4,20)
FT4 62.82% wynik 1.42, norma (0.93 - 1.71)
FT3 93.64% wynik 4.25, norma (2.04 - 4.4)
anty-TPO wynik 7, norma (0-34)

Zrobiłam badania, ponieważ zmieniłam pracę z początkiem grudnia. Kosztuje mnie to dużo nerwów i od połowy grudnia zauważyłam u siebie skoki ciśnienia i tętna (zawsze miałam w normie bądź nawet niższe ciśnienie). 2x wylądowałam na sorze, ponieważ miałam dodatkowo mrowienie dłoni, twarzy i ust.
Kardiolog ok.
Neurolog wskazuje tężyczkę.
Morfologia ok (poza niskimi neutrofilami i podwyższonymi limfocytami).
Wszelkie witaminy, mocz, żelazo też ok.

Wg USG z 2015r.:
Płat prawy: 11x13x39mm
Płat lewy: 16x13x37mm

Dodatkowo:
-szybko się męczę
-bardziej niż zwykle plączą i wypadają mi włosy
-zawsze miałam nieregularne miesiączki (PCO wykluczone w 2016-po tym zaczęłam brać Belarę jako środek antykoncepcyjny, od końca grudnia nie biorę z obawy na wpływ na ciśnienie), obecnie jestem już w 37 dniu cyklu i nic...
-sporadycznie: bezdech senny (pierwszy raz w życiu mi się to zdarza), zawroty głowy, duszności

Dopóki nie zmieniłam pracy to czułam tylko, że szybko się męczę. Cała reszta doszła później. Przez to sama już nie wiem czy to wszystko od stresu czy może od tarczycy.

Serdecznie proszę o pomoc.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka