dlania 21.03.09, 08:09 Co to za lek? TMam prawie całe opakowanie w szafce, ale bez ulotki, nie wiem, gdzie zniknęła. I nie wiem, czy wyrzucić czy sie mogą przydać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerry_weaver Re: Duomox 21.03.09, 08:42 Silny antybiotyk, syn brał na ropną anginę, ja po zabiegu stomatologicznym. Wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Duomox 21.03.09, 10:13 Jak napisala poprzedniczka, antybiotyk, dokladnie amoksycylina. Tez bym wyrzucila. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Duomox 21.03.09, 10:17 Ale ma date przydatności do 2012 roku - myslicie że moje dzieci do tego czasu nie będa chorować? Tez bym chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Duomox 21.03.09, 10:38 To co, zasugerujesz lekarzowi, zeby akurat duomox przepisal, bo masz w szafce? BTW nie wiem w jakiej dawce to masz? Ja zwykle dostawalam w konskiej (na angine lub helicobactera), wiec w zupelnie nie odpowiedniej dla dzieci. Corka z pochodnych ampicilin zwylke dostaje augmentin. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Duomox 21.03.09, 11:15 Wiesz, ja nie chorowałam kilka lat, więc to na pewno któres dziecko miało przepisane, zjedzone tylko 2 tabletki (na 20), więc pewnie dziecko ozdrowiało bez potrzeby podawania antybiotyku, nie pamietam jak to było, dlatego pytałam na co to lek. Nic lekarce sugerować nie bede. Znając złozliwośc losu, wkrótce po wyrzuceniu leku do kosza dostałabym go na recepcie do wykupienia Więc zastosuje działanie magiczne i potrzymam go jeszcze te 3-4 lata w szafce) Odpowiedz Link Zgłoś
magda2663 Re: Duomox 21.03.09, 14:54 Masz racje ja tez bym zatrzymał<a przyda sie to dobrze a nie to wyrzucisz jak sie skonczy termin przydatnosci leżąc w szafce nikomu nie zaszkodzi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Duomox 21.03.09, 18:48 No co Ty, nie wyrzucaj. Wystarczy, że lekarz będzie chciał przepisać Tobie albo dziecku amoksycylinę i wtedy masz lek jak znalazł. Tylko sobie sprawdź, ile mg mają te tabletki, bo akurat Duomox ma kilka różnych "wielkości" - warto to pamiętać, żeby w razie czego lekarz wiedział, jakie dawkowanie zalecić. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Duomox 21.03.09, 19:18 Dzięki za podpowiedz Choc mam nadzieje, że w obecnym sezonie juz sie z nasza lekarka nie bedziemy widzieć Odpowiedz Link Zgłoś