Dodaj do ulubionych

Węzły chłonne

27.04.16, 18:16
Miesiąc temu miałam anginę, pani doktor przepisała mi duomox, wszystko okej, przeszło. Ponad półtora tygodnia temu, zaczęło mnie znowu boleć gardło, czułam się osłabiona, jednak po fervexie i cholinexie mi przeszło. Niestety po kilku dniach zaczął bardzo boleć lewy węzeł chłonny tuż pod szczęką. Pani doktor stwierdziła, że jest tylko powiększony, nakrzyczała, że po niecałym miesiącu znowu antybiotyk. Także, przepisała mi antybiotyk raz dziennie przez 3 dni. Brałam go 19-21 kwietnia. Dodatkowo orofar max. Przez 2 dni było ok, niestety 3 dni temu zaczął mnie boleć prawy węzeł chłonny, brałam orofar, jednak od przedwczoraj znów boli mnie lewy węzeł. Jest to bardzo uciążliwe, ledwo przełykam. Dodam, że przez dwa tygodnie nie wychodziłam praktycznie z domu, leżałam w łóżu, bo byłam na urlopie. Nie chcę znowu iść do lekarki, jest bardzo nieuprzejma, wręcz opryskliwa. Drodzy państwo, macie pojęcie od czego ten węzeł chłonny może tak boleć ? I czy orofarem czy gardloxem tego nie wyleczę i konieczna jest wizyta u lekarza ?
Obserwuj wątek
    • mala200333 Re: Węzły chłonne 27.04.16, 21:08
      Znajoma miala raka. Teraz badaja jej wezly chlone...co pewien czas...
      • sp9tcu Re: Węzły chłonne 27.04.16, 22:21
        mala200333 napisała:

> Znajoma miala raka. Teraz badaja jej wezly chlone...co pewien czas...
        >

Ale pieprzysz mala200333
        małolacie

ama147
        Wygląda mi to jakomś infekcje
        moze to być od migdałów albo od śliniawek
        albo od gardła
        to nie rak
        powikłana infekcja
        3 dni antybiotyk to mało
        co robić

1- dobry laryngolog
        2- dobry antybiotyk
        3- usg śliniawek ,szyi

Można by też zrobić morfologie krwi
        ob ,crp

I nie czytaj takich gupstw co niektórzy piszą

• margolcia_63 Re: Węzły chłonne 28.04.16, 07:58
      Zmień lekarkę a nawet przychodnię.
      Węzeł chłonny wychwytuje wszystkie nieczystości ale też sam może ulec zakażeniu, może zropieć, zwłóknieć.
      Prawdopodobnie leczenie było za krótkie, albo nie trafione, albo nie trafione na wszystkie patogeny.
      Jeszcze bym trochę odczekała. Dużo odpoczywaj.
    • sp9tcu Re: Węzły chłonne 28.04.16, 14:45
      Zgadza się muj znajomy lekarz powiedział ze wystarczy mały stan zapalny i juz szaleje węzeł chłonnny
      do raka daleka droga oj daleka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka