Dodaj do ulubionych

Leczenie grzybicy u 4,5 miesięcznego dziecka

13.10.06, 20:48
Szukam kogoś kto przeszedł (najlepiej z powodzeniem) lub przechodzi leczenie
grzybicy u tak małego dziecka i mógłby się podzielić doświadczeniami w walce
i życiu z grzybicą.
Potrzebują wsparcia i rad, a na forum znajduję jedynie posty dot. starszych
dzieci.
Pozdrawiam Anna
Obserwuj wątek
    • summer063 Re: Leczenie grzybicy u 4,5 miesięcznego dziecka 13.10.06, 20:54
      mój synek ma candidę, ma prawie 5 miesięcy. leczymy się probiotykami Benflora i
      lekami homeopatycznymi. Byliśmu przez 2 tyg na wakacjach, gdzie wszystkie
      alergie zniknęły, po 2 dniach w domu znowu są...
      Pozdrawiam.
      • madziaz Do summer 063 13.10.06, 23:06
        Napisz, jakie leki homeopatyczne stosujesz. My zażywamy Monilia Albicans 9CH
        3x2granulki dziennie, teraz 15 CH 2x2ranulki dziennie.
    • annamarc Re: Leczenie grzybicy u 4,5 miesięcznego dziecka 13.10.06, 22:07
      Moja córka ma stwierdzono dodatkowo alergię na bialko krowie i nie najlepiej
      zareagowala na Lacidofil. Jest jedynie na Bebilonie pepti, ktorego dziennie
      zjada max 800 ml. Powinnam jej zacząć wprowadzać inne jedzonko ale paradoks
      jest taki że wszystko to co stanowi początkowe jedzenie dla malucha (marchew,
      ziemniaczki, jabło) w zasadzie jest wykluczone. Jak sobie z tym radzisz ?
      Może inne mamy coć podpowiedzą.
      • madziaz Re: Leczenie grzybicy u 4,5 miesięcznego dziecka 13.10.06, 23:05
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=50301748
        zajrzyj, tu ci odpowiedziałam
        • summer063 Re: Leczenie grzybicy u 4,5 miesięcznego dziecka 14.10.06, 09:45
          Przez pierwsze 2 tygodnie ja brałam
          Nux Vomica 15 CH
          Arsenicum Album 9 CH
          Monila Albicans 9 CH

BENFLORE całą saszetkę
          przez 5 dni Enterol po kaspsułce dziennie

Dziecko
          Nux Voimica 9CH
          Berberis VULGARIS 9CH
          Calcerea carbonica 15CH
          Arsenicum Album 9CH
          1/3 saszetki Benflora
          1/2 saszetki Enterolu przez 5 dni

Po dwóch tygodniach dalej bierzemy Benflorę

dziecko
          Berberis 9CH
          Nux Vomica 9CH
          Sulfur 15 CH

mama Nux Vomica 15CH
          Lipodium Clavatum 15 CH

Dodatkowo bierzemy odczulacze Jelinowskiego na przenicę, mleko krowie, jajko
          kurze.

Po 3 dniach kuracji wyjechaliśmy na 2 tygodnie wakacji na wyspy greckie. Małemu
          przeszło wszystko jak ręką odjął. Dalej nie jadłam nic z krowy, jajek, mąki ale
          oprócz tego nie zareagował na b. wiele rzeczy jak ryba, winogrona, gruszki,
          pomidory, fasola, soczewica.
          Jesteśmy 3 dni po powrocie i znowu się zaczyna wysypka. Może to dlatego, że
          zjadłam kogiel mogiel za namową lekarza, bo nic innego oprócz kraju nie
          wprowdziłam...
          zaczęłam leczyć dziecko w wieku 4 miesięcy, za 10 dni skończy 5 miesięcy,
          karmię go tylko piersią.
          pozdrawiam
          Ida
          • kalinkaagata Re: Leczenie grzybicy u 4,5 miesięcznego dziecka 14.10.06, 14:41
            Jeżeli karmisz piersia, to przed każdym karmieniem myj piersi. Candida bardzo
            nie lubi kwasnego środowiska, możesz podawac cebion w kropelkach (spyaj lekarza
            ile kropelek). Myj wszystkie grzechotki, najlepiej wypazaj.
            • annamarc Re: Leczenie grzybicy u 4,5 miesięcznego dziecka 14.10.06, 19:55
              Jak często myjecie zabawki i czy odstawiłyście zabawki nieplatikowe ? Mam
              problem z pluszakiem bez którego mojej córce trudno zasnąć. I co robicie
              złapkami, ktore są często w buzi przynajmniej tak unas jest (chyba idą zęby.
              Pozdrawiam Ania
              • madziaz Re: Leczenie grzybicy u 4,5 miesięcznego dziecka 16.10.06, 23:31
                Zabawki myłam codziennie, dopóki były pleśniawki, pluszaki piorę raz w tygodniu.
                Ostatnio nie miałam wafli ryżowych i zjadłam trochę normalnego chleba i kupy od
                razu śmierdziały drożdżami, chociaż kolor i konsystencja były ok. Jeżeli karmisz
                piersią, to odstaw właśnie chleb. Ja dodawałam małej właśnie bebilon pepti po
                odrobinie do mleka sojowego, bo nie tolerowała smaku, i dopiero jak w końcowej
                fazie eliminacji alergenów usunęłam ze swojej diety chleb oraz ten bebilon, to
                zniknął ślad wokół odbytu, jakby pupa była odparzona. Teraz już wprowadzam
                pomału jajka dla siebie oraz jogurt i na razie spokój. Ale jeżeli zjem coś
                słodkiego, to na 100% wysypie ją na policzkach. Po powrocie do pracy (dziś
                pierwszy dzień sad ) odciągam mleko z piersi tak, żeby następnego dnia było
                chociaż na jedno karmienie. Z warzywek teraz leci dynia z odrobiną ziemniaka i
                królikiem i oliwą a do tego zrobiłam "sok" przecierowy: dynia+jabłko. Nawet smaczny.
                Rączki wycieram na mokro przy okazji przewijania i oprócz tego ciągle zmieniana
                (raz na dobę) pieluszka pod buzię, rozłożona na prześcieradle.
          • molla7 Re: pytanie do Summer 16.10.06, 23:32
            skąd jesteście, u kogo leczysz dziecko homeopatycznie?
            • madziaz Re: pytanie do Summer 22.10.06, 21:56
              ja jestem ze Słupska, chodzimy do dr Wandy Dużej-Kajewskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka