Dodaj do ulubionych

pościel dla alergika

IP: *.* 24.02.03, 12:21
Witam. Właśnie zrobiłam dziecku testy skórne i okazało się, że jest uczulony na pierze. W związku z tym musimy wymienić pościel ( moją ukochaną pierzynkę...). Poradżcie, jakiej pościeli używacie dla swoich alergików, czy może być z owczej wełny czy jakaś specjalna? Pozdrawiam. Ania.
Obserwuj wątek
    • Gość: flaska Re: pościel dla alergika IP: *.* 24.02.03, 23:22
      Z owczej welny to może lepiej nie , bo też lubi uczulac.My używamy takiej ze sztucznym wypelnieniem , w marketach jest tego pelno . Tanie , ale dość szybko sie to badziewie zbija w kłęby i trzeba nowe.ewa
    • Gość: Weronisia Re: pościel dla alergika IP: *.* 25.02.03, 19:13
      Ja też mam takie najzwyklejsze na świecie, najtańsze, sztuczne. Dobrze się pod tym śpi, mimo że uwielbiam pierzynę ...Jeśłi kupisz kołdrę przeszytą wzdłuż ściegiem nie zbije się w bryły.Ja moje kołdry piorę normalnie w pralce, susze nawet w suszarce i jak dotąd nigdy nie zbiły się w bryły, a mam jej już 4 lata.Ale na rynku są też kołdry przeznaczone dla alergików. Są to też sztuczne kołdry ale z atestem że nadają się dla alrgików itp. Są oczywiście odpowiednio droższe ;)
    • Gość: Misiek Re: pościel dla alergika IP: *.* 26.02.03, 11:34
      Ja zainwestowałam w te dla alergików z dwóch powodów: po poerwsze u nas w domu jest dwóch alergików (ja i syn) reagujących na kurz, a po drugie Wojtkowi zdarza się zmoczyć w nocy i wtedy też muszę dodatkowo kołdrę uprać. A ponieważ piorę ją w 95 st, to mam pewność, że wszystkie roztocza wyginęły. Prałam już tą kołdrę kilka razy i nic nie straciła na wyglądzie ani na grubości. Wadą jest cena, niestety :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka