kzzk1 17.04.03, 14:16 Ile kryształków nadamanganianiu należy użyć do kąpieli malucha - podobno za duża ilość może poparzyć. Pomóżcie! Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ludikun Re: Nadmanganian 17.04.03, 18:03 Ja sypie kilka, tak zeby woda byla delikatnie rozowa, wazne jest zeby zanim wlozysz dziedzko do wanienki dobrze sie rozpuscily bo wtedy poparzysz dzidziusia. Kasia mama Oli Odpowiedz Link Zgłoś
kamyczek_edziecko Re: Nadmanganian 17.04.03, 20:13 dziewczyny, a po co dodajecie nadmanganian do kąpieli? na co to działa? Odpowiedz Link Zgłoś
ludikun Re: Nadmanganian 17.04.03, 21:07 Nadmanganian odkaza wode bo niestety, nie wiem jak w innych miejscach, ale nasza woda wodociagowa ( nota bene z Wisly ) to jedna wielka niewiadoma - nigdy nie wiesz co za syf tam znajdziesz !!! A swoja droga zastanawiam sie jak dlugo kapac w ten sposob dziedzko ??? Kasia mama Oli Odpowiedz Link Zgłoś
grania73 Re: Nadmanganian 25.04.03, 21:18 a wanienka nie robi sie po nim różowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kzzk1 Re: Nadmanganian 29.04.03, 16:11 Dziękuję za wszystkie listy. Z tym nadmanganianem to spróbowałam dwa razy ale nie wiem czy przez to czy nie skóra mojego miśka jeszcze bardziej się pogorszyła, więc na razie kąpię tylko w krochmalu z balneum. Z tą wodą w miastach to też nie wiadomo - pojechaliśmy do rodziny na wieś, gdzie wodę można pić z kranu, a Idzie prawie skóra nie zeszła - musieliśmy gotować wodę przed kąpielą - lekarz powiedział że niby lepsza ale może mieć wiecej żelaza lub innych związków i stad problemy ze skórą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś