Dodaj do ulubionych

HOMEOPATIA W GINEKOLOGII

16.01.05, 01:10
szukam jakiegos specjalisty na terenie łodzi-homeopaty ktory bedzie miał
wiedze na temat leczenia tym sposobem chorob ginekologicznych.licze na jaks
pomoc..czy ktos w ogole słyszał o przypadkach wyleczenia problemow
ginekologicznych homeopatia..pozdrawiam..
Obserwuj wątek
    • polla6 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 16.01.05, 11:30
      Mialam problemy z zajsciem w ciaze. Lekarze proponowali mi kuracje hormonami,
      poniewaz moje cykle byly bezowulacyjne(hormonow nigdy nie zazywalam). Po dwoch
      latach nieudanych prob i poszukiwaniach zlotego srodka zdecydowalam sie na
      homeopatie. Lekarz zaleci sepie. Po 6 miesiacach bylam juz w ciazy jednak nie
      udalo sie jej utrzymac. Aktualnie jestem szczesliwa mama. Cala historia zajela
      troche czasu, ale warto bylo dzidzius jest sliczny i zdrowy. Nie zazywalam
      zadnych tradycyjnych lekarstw tylko sepie. Niestety mieszkam w zupelnie innym
      miescie i nikogo nie moge polecic :(
      • beba2 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 16.01.05, 14:31
        W wątku adresowym : dr Kupnicki.
        • grin27 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 16.01.05, 18:47
          czy dr Kupnicki jest ginekologiem czy tylko specjalista w zakresie homeopatii?i
          czy ktos sie u niego z powodzeniem leczył?
          • very_martini Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 16.01.05, 20:33
            jest lekarzem z wykształcenia, a homeopatą od kilkunastu lat. Grin, homeopata
            nie musi być ginekologiem, zeby leczyć grzyba, ani laryngologiem, żeby leczyć
            uszy. Są na pewno ginekolodzy, którym udało się zrobić odwrót od antybiotyków
            (chwała im za to!!!) i leczyć grzybice inaczej, w tym kulkami - ale w tym
            przypadku to raczej leczenie objawowe, likwidujące skutek, ale nie przyczynę,
            którą jest zachwianie naturalnej równowagi organizmu. A Kupnicki i inni
            homeopaci leczą przyczynę, czyli człowieka jako takiego, a nie jego pochwę.

16%VOL
            22%VAT

• very_martini upś;) 16.01.05, 20:33
              >>>czyli człowieka jako takiego, a nie jego pochwę.

wszystkich dotkniętych sorry za szowinizm:P

16%VOL
              22%VAT
            • grin27 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 17.01.05, 20:23
              dzieki za wyjasnienia.bo przyznam szczerze ze nie znam sie dokladnie na tej
              formie leczenia zwykle dla mnie lekarz to był lekarz specjalista od danego
              układu,ale skoro tutaj nie ma to znaczenia to w takim razie ok.wystarczy wiec
              ze powiem takimu lekarzowi ze mam np.grzybice tak? a co w wypadku gdy np jest
              ona zle zdiagnozowana przez zwykłego specjaliste??i ten lekarz zacznie mnie
              leczyc na cos czego nie mam:)dobrze rozumiem czy to czy to przebiega jeszce
              inaczej...i czy dr Kupnicki jest "przetestowany" przez kogos(ze tak brzydko to
              nazwe) i ile taka wizyta moze kosztowac..bo słyszałm ze sporo..pozdrawiam.
              • very_martini Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 18.01.05, 14:05
                Wystarczy, że powiesz, że masz grzybicę, ale bardziej od etiologii (grzybiczne
                czy bakteryjne) homeopatę interesuje kolor upławów,kiedy się nasilają i temu
                podobne apetyczne rzeczy. Homeopatia klasyczna działa na zasadzie jeden lek na
                wszystkie dolegliwości, więc jeśli poza tymi upławami masz jeszcze na przykład
                wrzody na żołądku, alergię skórną na pomidory i polipy w nosie, wszystko powinno
                ustapić - nie w ciągu tygodnia ofkors, ale sa to problemy homeopatycznie wyleczalne.
                A dr Kupnicki jest "przetestowany" przez mnie i moją rodznę, tu jest najświeższy
                wątek o nim
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=19140008. Wizyta, pierwsza,
                chyba 120 zł, przy czym poza wizytą u lekarza to terapia więcej niż tania.

16%VOL
                22%VAT
                • grin27 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 18.01.05, 15:58
                  dzieki very-martini za porady i wyjasnienia moze troszke sie oswieciłam o co w
                  tym chodzi.sprobujemy- zobaczymy.
                • grin27 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 18.01.05, 20:54
                  i jeszcze jednno..skoro twierdzisz ze taka homeopatia leczy włsciwie wsztskie
                  dolegliwości na raz to znaczy ze jesli mam jakies inne problemy to wszytsko
                  lecze jednym lekiem?chyba juz nic nie rozumiem moze z tego wzgledu ze jestem
                  uczona medycyny konwencjonalnej.dobrze a co z ta dieta o ktorej tu czytam ze
                  trzeba przestrzegac-nie wyobrazam sobie zycia bez kawy:(( czy to konieczne?.
                  • akownik Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 18.01.05, 22:16
                    to nie jest metoda ktora leczy wszystkie dolegliwosci na raz.lek
                    homeopatyczny/czasami uda sie dobrac jeden lek na wszystkie dolegliwosci-wtedy
                    mowimy o homeopatii klasycznej/ usuwa nasze doligwosci w okreslonej
                    kolejnosci,po kolei.a co do diety,uzyje takiego porownania:co z tego,ze sie
                    wykapiesz jak zaraz wejdziesz w bloto-znowu jestes brudna i musisz sie myc.jesli
                    zjesz cos co ci szkodzi,to nie pomoga zadne lekarstwa.od jedzenia wszystko sie
                    zaczyna i na nim wszystko sie tu konczy,i nie ma tu nic do rzeczy to,ze nie
                    wyobrazasz sobie zycia bez kawy.czasami wybor jest taki/w skrajnym
                    przypadku/:kawa albo zycie.wybor nalezy do kawosza.
                • yasha0 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 20.01.05, 20:07
                  very_martini napisała:

> Wystarczy, że powiesz, że masz grzybicę, ale bardziej od etiologii (grzybiczne
                  > czy bakteryjne) homeopatę interesuje kolor upławów,kiedy się nasilają i temu
                  > podobne apetyczne rzeczy. Homeopatia klasyczna działa na zasadzie jeden lek na
                  > wszystkie dolegliwości, więc jeśli poza tymi upławami masz jeszcze na przykład
                  > wrzody na żołądku, alergię skórną na pomidory i polipy w nosie, wszystko
                  powinn
                  > o
                  > ustapić - nie w ciągu tygodnia ofkors, ale sa to problemy homeopatycznie
                  wylecz
                  > alne.
                  > A dr Kupnicki jest "przetestowany" przez mnie i moją rodznę, tu jest
                  najświeższ
                  > y
                  > wątek o nim
                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html ?f=19760&w=19140008.
                  Wizyta, pierwsza,
                  > chyba 120 zł, przy czym poza wizytą u lekarza to terapia więcej niż tania.

Link niestety nieaktywny :(
                  Mam pytanie - mozesz podac nieco szczegolow odnosnie efektow leczenia
                  homeopatycznego? Jestem aktualnie w potrzebie, dosc gwaltownej. Mam miesniaka
                  macicy, ktorego mam nadzieje podleczyc homeopatycznie, tylko nie wiem na co
                  moge licczyc i jakie sa rezultaty w podobnych przypadkoach.
                  W ktorym miescie przyjmuje ten polecany przez ciebie doktor?
      • monika2821 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 16.01.05, 17:27
        pola napisz cos blizej na temat tojego leczenia, jak dzial ten lek, stosowalas
        jakas diete?
        • polla6 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 16.01.05, 19:21
          Trudno mi pisac o samym leku i mysle, ze na tym forum sa osoby, ktore o sepi
          moga napisac wiele wiecej niz ja. Mam nadzieje, ze tak bedzie i cos napisza. Na
          mnie ten lek zadzialal w ten sposo, ze mialam o wiele mniej bolesne cykle no i
          oczywiscie owulacyjne. Nie stosowalam zadnej diety i nie mialam zadnych innych
          dolegliwosci czy obiawow. Ostatnio znowu zazywalam ten lek na zupelnie inna
          sprawe a mianowicie powracajace problemy z zoladkiem. Tym razem po sepi 200
          mialam powroty choroby ale nie az tak ostre. Od 2 miesiecy jest ok i mam
          nadzieje ze tak bedzie. Licze, ze ktos opisze nam ten lek dokladniej sama
          chetnie poczytam. Pozdrawiam
    • polla6 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 16.01.05, 19:30
      jest na forum "swiezy" watek osepi i linki mozna poczytac
      • kasiorek76 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 17.01.05, 09:15
        W wątku napisanym przeze mnie "Konstytucja sepia..." flaska świetnie
        scharakteryzowała (myślę że to kobieta) sepię.Sepia akurat nie zadziałała u
        mnie na cykl miesiączkowy bo biorę pigułki anty (chciałabym żeby okres trwał
        krócej bo mam go aż 7 dni).Lek był tez m.in.na przewlekłe stany grzybiczne,
        ale "pogorszenie" nie było takie mocne, myslałam, że będzie gorzej. Minęły juz
        2 m-ce ale chyba za szybko mówic o całkowitym wyleczeniu.Poza tym doskwierała
        mi alergia i powoli mija :)To tak pokrótce. Na pewno podziele sie z Wami jak
        zakończę leczenie.
        Pozdrawiam.
        • alinaw1 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 17.01.05, 18:49
          To oświećcie mnie, proszę; czy to oznacvza, że jednak są homeopaci specjaliści
          w różnych dziedzinach- czyli "homep. pediatryczna"- nazwa zastrzeżona! w
          wykonaniu p. Oczkowskiego, ginekologia itd. Jeśli tak, to pierwsza biegnę do
          takiego homeopaty- ginekologa...
          • polla6 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 17.01.05, 21:45
            moj homeopata jest lekarzem medycyny ze specjalnoscia pediatria. w koncu
            pediatria to tylko specjalizacja a wyksztalcenie medyczne podstawowe posiada. w
            trakcie leczenia liczyl sie z opinia ginekologa i w jednej sytuacji o ktorej
            nie chce tutaj pisac bo jest dla mnie bardzo nieprzyjemna, kazal zastosowac sie
            do wszystkich polecen poloznika (bezwzglednie). moj lekarz ma glowe na karku,
            zdrowy rozsadek a ja mam do niego zaufanie.
            • akownik Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 17.01.05, 22:07
              lekarz majacy dyplom akademii medycznej jest allopata.a to nie ma nic wspolnego
              z homeopatia.jesli zapytacie lekarza po am co mu sie przydalo do nauki
              homeopatii to odpowie wam
              najprawdopodobniej,ze:anatomia, toksykologia,patologia.fizjolog ia...praktycznie
              wiekszosc z tego czego uczyli sie na am jest w homeopatii nieprzydatna.nauke
              trzeba zaczynac od poczatku.bo to zupelnie inna metoda/filozofia/leczenia.wielu
              homeopatow bylo poczatkowo lekarzami w dzisiejszym znaczeniu tego
              slowa.odwrocili sie od alopatii widzac jej nieskutecznosc.niektorzy z nich/jak
              np hering/zaczynali swoja znajomosc z homeopatia po to by wykazac jej
              nieskutecznosc.tworca homeopatii samuel hahnemann/tez zrezygnowal z praktyki
              lekarskiej na rzecz homeopatii/powiedzial,ze homeopata nie musi byc lekarzem/co
              nie znaczy ze nie ma miec wiedzy medycznej/.nie bede tu powtarzal,jak okreslil
              dyplom am paracelsus,bo juz tu kiedys o tympisalem.natomiast poszukiwanie
              homeopaty-ginekologa lub homeopaty laryngologa jest pozbawione sensu.w
              homeopatii nie ma takiego podzialu.
              • polla6 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 18.01.05, 16:28
                zgadzam sie z akownikiem. jedno mnie tylko zastanawia. czy istotnie nie ma
                znaczenia czy homeopata ma wyksztalcenie medyczna czy go nie ma? Do tej pory
                uwazalam, ze jest to konieczne, a tu na tym forum dowiaduje sie , ze nie. Co Ty
                o tym myslisz. Pozdrawiam
                • akownik Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 18.01.05, 18:11
                  nie napisalem,ze homeopata nie ma miec wiedzy medycznej.zreszta w szkolach
                  chomeopatycznych ucza anatomii,fizjologii itp.napisalem,ze lekarz po am to
                  alopata a jego wiedza alopatyczna jest praktycznie nieprzydatna w homeopatii.
                  • polla6 Re: HOMEOPATIA W GINEKOLOGII 18.01.05, 18:58
                    nie mialam na mysli bezposrednio twojej wypowiedzi. w innym watku doszlo do
                    wymiany opini, gdzie twierdzono (chyba ze cos zle zrozumielam), ze
                    wyksztalcenie madyczne nie jest tu niezbedne.
                    Beba "Nie chodzi o to czy homeopata jest lekarzem czy nie. Chodzi o to czy
                    jest dobry w tym co robi. A mówiąc szczerze wielu homeopatow nielekarzy ma
                    większe pojęcie na ten temat, niż ci po AM.
                    A szarlatana samozwańca na odleglość mozna poznać. Jednak potrzeba trochę
                    wyczucia i dużo rozsądku, albo rozpytać o takiego wśrod znajomych"; Martini "E,
                    jak sobie podczytuję rozne rzeczy, tu, na forum, to dochodzę do wniosku, że
                    niewielu lekarzy po AM jest w stanie szybko przeskoczyć z myślenia kategoriami
                    medycyny akademickiej na homeopatyczne.
                    Mnie by było wszystko jedno, czy ktoś jest po AM czy nie, byle tylko był
                    homeopatą z prawdziwego zdarzenia.
                    Zresztą, czy zielarki spod lasu ktoś o dyplom pytał...? "
                    Moze ja cos blednie odczytuje troche juz mam metlik w glowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka