ad310 04.04.07, 09:22 moja coreczka prawie caly czas od jakiegos czasu ma zaczerwienione krocze.ma objawy alergii co to moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerstink Re: zaczerwienione caly czas krocze 04.04.07, 09:24 Moze to miec rozne przyczyny ale ja bym rozwazala przerost candidy. Odpowiedz Link Zgłoś
ad310 Re: zaczerwienione caly czas krocze 04.04.07, 09:39 przerost candidy albicans byl. teraz jest pojedyncza czyli ok. ale wyszlo nam ostatnio u dr Kostrzenskiej candida parapsilosis. Krocze jest nie takie jak moim zdaniem powinno byc, jest caly czas zaczerwienione Odpowiedz Link Zgłoś
iga_01 Re: zaczerwienione caly czas krocze 04.04.07, 09:43 Moja córka miała to samo. Zrobiłam jej posiew z okolic sromu i przdsionka pochwy. Wyszedł gronkowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: zaczerwienione caly czas krocze 04.04.07, 09:44 Gronkowiec jest odpowiedzia na grzyba. Odpowiedz Link Zgłoś
ad310 iga: 04.04.07, 10:00 czy leczylas badz leczysz tego gronkowca jesli chodzi o krocze?co na to dostala twoja corka, jakie leki? Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: zaczerwienione caly czas krocze 04.04.07, 09:43 W takim razie moze jednak nie jest ok, mimo jednego plusa ? Sprawdz, czy pomaga masc przeciwgrzybicza (Clotrimazol ?), jesli tak, to ewidentnie grzyb. Objawy mozna zlagodzic, jednak musisz atakowac przyczyne, ktory najczesciej u dzieci jest w diecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ad310 iga_01 04.04.07, 09:59 a gdzie robilas takie badanie?podejrzewam ze u nas tez moze to byc gronkowiec, bo wyszedl nam w kale.clortimazolum moim zdaniem nie za bardzo dziala Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: zaczerwienione caly czas krocze 04.04.07, 10:16 Moja córka nie ma ani candidy, ani innych "obcych". U niej takie zaczerwienienie pokazuje się gdy zje coś co jej szkodzi. Takie zaczerwienienie jest jednym z objawów alergii. MOże być też od czegoś innego. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś