Dodaj do ulubionych

dietetyczne święta

05.04.07, 17:43
DZiewczyny na diecie eliminacyjnej, karmiące piersią mamy alergików!co
będziecie jadły w te święta?
Macie jakieś przepisy na potrawy, wypieki bez jajek, mleka, masła, itp?
Zastanawiam sie np. jak zrobić majonez bezjajeczny?wie ktoś?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • basiek13 Re: dietetyczne święta 05.04.07, 17:58
      ja kupiłam sojowy ale w składzie sama chemia, tak się targam czy go zastosować
      do sałatkismile
      może raz jedyny nic się dziecku nie wydarzy, jakie macie zdanie?

z ciast to zostało mi jedynie jeść szarlotke sypaną, wędliny robie swoje,jakieś
      galarety, myślę,że sporo do jedzenia jeszcze nam chyba zostało tylko jajek nie
      ma czym zastąpićsmile
    • chalsia Re: dietetyczne święta 05.04.07, 23:50
      po prostu odpuść sobie w tym roku ten majonez i już. Tobie się z tego powodu
      krzywda nie stanie smile)
      Chalsia
    • ilka18 Re: dietetyczne święta 06.04.07, 00:04
      gdyby to była wigilia powiedziałabym daj se siana, ja przez dziewięć miesięcy
      jadłam ryż, brokuły i indyka i doceniałam pierwsze trzy miesiące jak jadłam
      krupnik, rosół w kombinacji na przemian do momentu kiedy okazało się że żadnych
      wywarów. Ciesz się z tego co możesz jeszcze jeść !!!!!!!! dobra rada!!! Ja
      musiałam nawet jabłka ograniczyć do jednego dziennie.
      pozdr ilka
    • agasegd Re: dietetyczne święta 06.04.07, 07:52
      kurczę, nie pamiętam teraz, ale na którymś forum podawałam przepis na pycha
      ciasto z jabłkami (nie sypane tylko kruche bez jaj). Chyba na "małym dziecku" w
      temacie dotyczącym pączków (ich nie jedzenia w tłusty czwartek). Ciasto jest
      naprawdę super, a do jabłek można dodać również jagody czy maliny (ja dodawałam
      z zamrażarki).
      Jeśli chodzi o tem majonez sojowy - szczerze odradzam. Na któreś święta dodałam
      sobie do ala sałatki i mały niestety odchorowałsad
    • mama_marunia Re: dietetyczne święta 06.04.07, 08:10
      Jajek nie, sałatek nie, bo majonez i ziemniaki ( a syn uczulony), śledzi nie i
      wielu jeszcze rzeczy nie....
      Można prawdziwy barszcz biały z zakwasu. Kupowanej białej kiełbasy nie ( zawiera
      wołowinę) - można drobiową, albo domową (ja taką mam z samej wieprzowiny). Mam
      domowe wędliny (moja mama je wędziła) i domową kiełbasę (wieprzową) i domowy
      pasztet (bez jajek i innych zakazanych produktów).
      Jak się chce, to można przeżyćsmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka