ania.cholewa 19.01.08, 22:15 Czy dziecku na Nutramigenie ( ma 6 miesiecy ) mogę podać jakąś kaszkę?? Wiem, że kleik moge podać a kaszkę? Owocową czy może zwykłą ryżową albo kukurydzianą? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enigmatic2 Re: Kaszka....? 20.01.08, 09:13 Możesz jak najbardziej. Ja zaczynałam od kleiku ryżowego, potem kukurydzianego. A potem przeszłam na kaszkę ryżową bezsmakową (nie mleczno-ryżową!) Potem, jak było wszystko ok, podałam kaszkę ryżową jabłkową etc. Możesz podać również Sinlac i kaszkę ryżowowo-kukurydziną Bifidus. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.rg Re: Kaszka....? 20.01.08, 19:46 kaszka ryżowo-kukurydziana Bifidus zawiera mleko! na opakowaniu jest napisane żeby nie stosować u dzieci ze stwierdzoną alergią na mleko! ja synkowi (7m-cy) daję kleik ryżowy, kukurydziany oraz kaszkę ryżową z jabłkami/ z bananami - bezglutenowe i bezmleczne; uwielbia też sinlac (czasami dodaję do niego jabłka lub śliwki kalifornijskie (tak polecił dermatolog dziecięcy)pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wiwinek Re: Kaszka....? 23.01.08, 00:43 Ja dokładnie jak enigmatic2. Ale najdłużej podawałam kleik kukurydziany Nestle z owocami robiony na wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Kaszka....? 20.01.08, 09:34 Ja bym nie dawała. Nie wiem co oni tam dodają, ale są koszmarnie słodkie i nie wierzę, że są bez aromatów. (nota bene moja córka nawet jak miała ponad rok nie mogła jeść kaszek, choć ryż i np. gruszka jej nie uczulały, a zawsze reagowała na chemię). Kaszka ryżowa bezsmakowa to nic innego niż kleik plus cukier. Na dodatek już niemowlaka przyzwyczają do słodkiego. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: Kaszka....? 20.01.08, 10:51 możesz, najlepiej nie dziecięce, tylko ze zdrowej żywności. Chciałam dawać, ale poległam, bo przez żaden smoczek nie przechodziło, a z łyżeczki moje dziecię jeszcze nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
zielnaa Re: Kaszka....? 20.01.08, 20:00 moje dziecię po kaszce ryżowo-jabłkowej "wysypało". Miała wtedy 7 m- cy. Podobnie po Sinlacu (+ dodatkowo paskudne kupki). Myślę, że lepiej jest podawać kleik i samemu mieszać z owocami. Każdy ze składników kaszki może uczulić, no i jaki sens ładować dziecko cukrem? a. Odpowiedz Link Zgłoś
paula_alergiczka Re: Kaszka....? 04.04.17, 22:27 kiedyś wybór był mały, ale teraz jest sporo kaszek o dobrym składzie, bez mleka i bez cukru - jak ktoś szuka to warto tu zajrzeć - zestawienie 70 kaszek bez mleka i bez cukru www.urok-zycia-alergika.pl/2016/11/kaszki-bez-dodatku-cukru-bezmleczne.html Odpowiedz Link Zgłoś