Dodaj do ulubionych

Dziecko nie chce pic

14.02.21, 21:14
Może któraś emama wie o co chodzi? Mianowicie moje półtoraroczne od kilku dni niepokojąco mało pije. Nigdy tak nie było, w ciągu dnia jak liczę razem z wszystkimi płynami wychodzilo ok 900-1000 ml. Teraz pije tylko jeden! kubek 150 ml w ciągu całego dnia plus mleko 180 plus mleko do kaszki 150. Dosyć mnie to niepokoi. Zachowuje się normalnie, odwodnienia raczej nie widzę natomiast zużywa 2 pieluchy mniej niż zwykle. Widać to że mniej pije w bardzo skapym sikaniu. Nie jestem w stanie w nią wmusic, picie stoi zawsze w zasięgu rąk i sobie sama bierze, teraz często proponuję ale zdecydowanie odrzuca. Do lekarza? Ale jeśli nie ma odwodnienia to po co... A może jakimś innym sposobem można zachęcić dziecko do picia?
Obserwuj wątek
    • rb_111222333 Re: Dziecko nie chce pic 14.02.21, 21:58
      A zupy lubi?
      • milupaa Re: Dziecko nie chce pic 14.02.21, 22:14
        Lubi, je.
        • rb_111222333 Re: Dziecko nie chce pic 14.02.21, 22:19
          To jej dawaj, zupa to też płyn. No i nie wszystko musi być według tabelek smile
    • alpepe Re: Dziecko nie chce pic 14.02.21, 22:12
      Moja też mało piła, matka mnie stale wysyłała do pediatry. Wszystko w normie, przeżyła, jest zdrowa i obecnie pełnoletnia.
      • milupaa Re: Dziecko nie chce pic 14.02.21, 22:15
        Hm, ok będę obserwować. Tylko że u mojej to nietypowe, zawsze pila raczej wg zajecen dla swojego wieku.
    • pierwszychleb Re: Dziecko nie chce pic 14.02.21, 22:24
      Ja przypominam o piciu jednemu z dzieci. Piszesz ze pije kubek picia, kubek mleka i kaszke na mleku , pewnie zje jakas zupe czy gulasz, wg mnie nie jest zle. Jak sie bardzo martwisz moze sprobuj poslodzic wode miodem, albo dac troche wody smakowej czy cos takiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka