iwonka.86 14.04.10, 13:05 Witam, czy dwuletnie dziecko moze już jeść zupe grochową? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karro80 Re: zupa grochowa 14.04.10, 15:04 Może-chyba że szczególnie cięzka z boczusiem podsmażanym itp. Ciekawostka, bo strączkowe zwłaszcza dla niemowląt wegetariańskiech wchodzą powoli od 6 miesiąca. U nas stricte grochowej młoda nie jadła, bo my nie przepadamy , ale mamy takie fajne miesznki strączkowych -różne fasole, soczewice plus pszenice kasze i często własnie to dodaję do normalnych zup obok lub w zastępstwie ziemniaków, ryżu czy makaronu. Odpowiedz Link Zgłoś
erin7 Re: Karro 14.04.10, 15:41 A co to za mieszanki macie straczkowych?? Dostepne w normalnych sklepach czy sama mieszasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia_mm9 Re: Karro 14.04.10, 22:40 Moja nie ma jeszcze dwóch lat, a groch, fasolę i soczewicę je już od dawna. (Soczewicę czerwoną od siódmego miesiąca życia) Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Karro 15.04.10, 13:20 Ja odkryłam w almie, ale okazało sie, że to samo jest u nas w osiedlowym sklepiku, sa też fajne zupy w 15 min(same suszki, bez świństw np pomidorowa z ryżem, można mieć jako awaryje wyjscie, na lenia), suszone buraczki(musza być dobre bo pachną jak za starych czasów-mniam) i suszone warzywa. Tu wklejam linka z almy, ale mówie, ze bywaja też gdzie indziej: www.alma24.pl/produkt/120521/Mieszanka_zupa_wojnicka to cos takiego -ale na zupę to strasznie dużo-ja traktuję jako dodatek, a tam jest kupa fajnych strączków -poniżej inne są też www.alma24.pl/produkt/18027956/Zupa_pomidorowa_z_ryzem www.alma24.pl/produkt/72972/Buraki_suszone Odpowiedz Link Zgłoś
lukkoko Re: zupa grochowa 14.04.10, 23:14 Może, tylko warto wiedzieć, że trzeba odpowiednio gotować strąki żeby były lżej strawne, żeby nie wzdymały - odlać wodę po nocnym moczeniu, gotować z ziołami: tymiankiem, majerankiem, kminkiem. Ja podobnie jak karro robię zupy z innych strąków i łaczę z kaszami, np z soczewicy czerownej i do tego trochę kaszy jaglanej albo z fasolki czarnej czy adzuki. Odpowiedz Link Zgłoś