erin7 16.04.10, 15:28 Dajecie swoim dzieciom frytki takie sklepowe, np. Aviko?? Moja dostaje tak z dwa razy z miesiacu kilka (max 5) i mam strasznie wyrzuty sumienia bo staram sie ja zywic zdrowo (ma prawie 2 latka). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karro80 Re: Znowu frytki 16.04.10, 18:58 Ja nie daję akurat -(2 razy w życiu jadła na mieście z braku laku), ale 2 razy na ms przy dobrym żywieniu to raczej nie strujesz dzieciaka. Pewno jeszcze je pieczesz a nie smażysz. Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: Znowu frytki 17.04.10, 00:04 w zeszlym tygodniu naszlo nas na rybe z frytkami (mloda, tez prawie 2 latka, miala inny obiad), dziecko skubnelo frytke - a potrzebna jej byla do zjadania ketchupu Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Znowu frytki 17.04.10, 00:42 Tak małemu dziecku nie dałabym frytek. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Znowu frytki 17.04.10, 10:53 Tak podaje dzieciom, pierwsze jadaly jeszcze przed skonczeniem roku. Frytek nie jadaja codziennie, ale raz w tygodniu, moze dwa (w przedszkolu), nie pochlaniaja duzych ilosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kugorki Re: Znowu frytki 19.04.10, 11:14 moja trzylatka uwielbia. pierwszy raz dostała rok temu, zwykle dostaje pieczone gotowe, rzadko smażone "z ziemniaków". w przedszkolu nie widziałam, by dostawali. w domu je max. 2 razy w miesiącu, ale i bywa wiele miesięcy bez frytek. nie jest to podstawa żywienia, więc jak mamy ochotę to podaję. ale niezbyt często. Odpowiedz Link Zgłoś
gazdzinka1 Re: Znowu frytki 21.04.10, 17:45 marghe_72 napisała: > Tak małemu dziecku nie dałabym frytek. A dlaczego jestem ciekawa? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Znowu frytki 22.04.10, 12:37 Bo jest za małe ? Ma czas na niespecjalnie zdrowe przekąski Odpowiedz Link Zgłoś
meg.123 Re: Znowu frytki 24.04.10, 16:29 marghe_72 napisała: > Bo jest za małe ? > Ma czas na niespecjalnie zdrowe przekąski A Ty tak ze wszystkim, czy tylko z frytkami??? Nie popadajmy w paranoję?? Od kilku kęsów czegoś "niezdrowego" dziecku nic nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Znowu frytki 24.04.10, 23:45 meg.123 napisała: > A Ty tak ze wszystkim, czy tylko z frytkami??? > Nie popadajmy w paranoję?? > Od kilku kęsów czegoś "niezdrowego" dziecku nic nie będzie. Daleko mi do paranoi. Mówimy o dwulatku. Ma czas na "kilka kęsów czegoś niezdrowego". A nawyki żywieniowe eyrabiamy w dzieciach od małego.. Odpowiedz Link Zgłoś
so.i Re: Znowu frytki 23.04.10, 21:20 po frytkach z mc donalda doslownie 4 szt podanych 2 razy w samochodzie, zawsze wymiotowala z mrozonych raz sie tylko zainteresowala, nawet do konca jednej nie zjadla ziemniaki bardzo lubi Odpowiedz Link Zgłoś
akonita Re: Znowu frytki 25.04.10, 13:20 moja 2 latka jest niejadkiem,ale frytki uwielbia,no coz daje jej te mrozone i potem upieczone raz w tyg Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: Znowu frytki 30.04.10, 13:00 To ja też ta wyrodna Młoda ma ponad dwa lata i już z pięć razy jadła takie z McDonalda i od nas mrożone tez parę razy, po parę sztuk. Żyje Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Znowu frytki 03.05.10, 23:43 szachula30 napisała: > To ja też ta wyrodna Młoda ma ponad dwa lata i już z pięć razy jadła > takie z McDonalda i od nas mrożone tez parę razy, po parę sztuk. Żyje > A kts gdzies twierdził, że frytki są trujące? Nie zauważyłam Na wszystko jest czas.. A warto od małego wyrabiać prawidłowe nawyki kulinarne... czym skorupka za młodu itp. To potem procentuje. Słowo Odpowiedz Link Zgłoś
aniaolawa Re: Znowu frytki 09.05.10, 18:06 Mój syn alergik nie może jeść wielu pyszności tych zdrowych i mniej zdrowych, dlatego czasem zje trochę frytek gdzieś w podróży.Słodyczy nie je. Przekąska dla niego to owoc lub ryżowe wafle, ew. owsiane ciastka. Zdrowe nawyki są jak najbardziej ok, ale ostrożnie z nimi. Mój mąż pochodzi z takiej rodzinki i wszystkie dorosłe już dzieci odżywiałyby się jak najgorzej by się dało, łącznie z moim mężem. Nie za dobrze wspominają super obiadki , surówki, zupki mamy, naprawdę zdrowe! Jak tylko miały kieszonkowe, lub pierwszą zarobioną kasę, to szła ona na fast- foody. Większe zabranianie nie ma sensu Nie przejmuj się jeśli czasem dziecko zje kilka frytek ,zwłaszcza że poza tym odżywia się zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Znowu frytki 10.05.10, 12:10 Nie stawiajmy znaku równości między wyrabianiem nawyków / rozsądnym jedzeniem a zakazami. To nie tak działa. Zakazami niczego nie osiągniemy.. Odpowiedz Link Zgłoś