asior7 02.03.04, 16:08 No bo tak, niby skonczyl roczek, a jeszcze nie dwulatek, to jak zmieniacie jego diete? Prosze, napiszcie mi łopatologicznie, co dawalyscie swoim roczniakom, ile posilkow itd. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renatas4 Re: Dieta roczniaka 05.03.04, 11:24 Mój synek ma 16 miesięcy i jego jadłospis obecnie wygląda tak: 7.30 kasza na gęsto na mleku Nutramigen 11.00 deser, np. banan, kisiel lub słoiczek 14.00 obiad ze słoiczka lub gotowany 17.00 deser owoc lub ze słoiczka lub kleik z owocami 19.00 kolacja np. parówka z chlebem z masłem, kanapki 21.00 przed snem butla mleka. W międzyczasie, sok rozcieńczony, chrupki, bułka. Gdy miał rok jego jadłospis wyglądał podobnie, z tym, że rano było mleko z butli, potem kasza, no i nie było parówki, którą uwielbia i wprowadziłam 2 miesiące temu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_t Re: Dieta roczniaka 06.03.04, 12:43 Ola ma 13 m-cy i tak wygląda jej jadłospis: ok 8 kaszka na mleku Nan (w żłobku) ok 10.30 bułeczka z masłem, tare jabłko, soczek... (żłobek) o 14 obiadek (zupka warzywna z żółtkiem lub z mięskiem, puree ziemniaczane, mięsko, surówka)-żłobek ok 16 serek lub owoc-jabłko, banan, pomarańcza... później my jedmy obiad a Ola zwykle z nami coś podjada (sporo) ok 19.30-20 200 ml mleka W nocy je juz rzadko, czasem napije się wody. Oprócz tego pije herbatkę, soczki, je chrupki, biszkopty etc W weekendy kiedy jest w domu na śniadanie zjada kanapki-z dżemem, wędliną, serkiem, parówki, jajecznicę etc Pozdrawiam Asia & Ola (13 m-cy!) Odpowiedz Link Zgłoś
nadia14 Re: Dieta roczniaka 07.03.04, 11:19 Moja mała ma 13 miesięcy i wyglada to tak: 7-8h - butelka mleka 220ml ok.10 - cwibak, albo chlebek z serkiem, bakuś, lub deserek ze słoiczka 14-15 - obiadek własnej roboty albo ze słoiczka, uwielbia pomidorową 16.30h - owoc, kisiel, deserek ok.18 - coś do przegryzenia, np.parówka,przy czym większośc wypluje 20h - butelka mleka 220 ml, albo kaszka. Poza tym herbatka, soczek do obiadu, chrupki, ciasteczko typu petitki, czasem płatki kukurydziane na mleku. Z mojego śniadania też dostanie troszkę chlebka z wędliną, albo serkiem. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś