12.12.10, 18:08
ile razy dziennie pija mleko wasze 2,5 latki i jakie moja pije nawet 3 razy dziennie bebilon junior 4
Obserwuj wątek
    • carmita80 Re: mleko 12.12.10, 19:10
      Corka to nie pamietam, a synek teraz ma 3 lata i pije 2-3 razy dziennie. Mleko od krowy oczywiscie, dzieci pija od kiedy skonczyly 11-12 miesiecy.
    • pikolo99 Re: mleko 12.12.10, 19:27
      Moja corka ma 3 lata i tez pije mleko 2 razy dziennie, wypija tak okok 250 ml jednorazowo
    • marchefka4 Re: mleko 12.12.10, 20:07
      chyba żartujesz....
      moja córka mleko pije raz na jakiś czas jako dodatek do posiłku a nie sam posiłek.

jak można w 2,5latku nadal niemowlaka widzieć ;/
    • thorgalla Re: mleko 12.12.10, 20:19
      Nie rozumiem dlaczego panuje moda (??) na tuczenie nie niemowlaków mlekiem modyfikowanym.Do osiemnastki tak zamierzacie?
      Normalne mleko be?
    • mucha-live Re: mleko 12.12.10, 20:29
      Syn rano dostaje kaszkę mleczno-ryżową łyżeczką
      Wieczorem wypija 230ml mleka Bebiko 4

Od czasu do czasu dostanie kakao z mleka z kartonika
    • mikams75 Re: mleko 13.12.10, 07:58
      2 razy dziennie (rano i wieczorem) mleko krowie, pije po 150-180 ml, ale wieczorem czesto mniej lub wcale w zaleznosci od nastroju i kolacji.
      • wuwuem Re: mleko 13.12.10, 12:44
        u nas podobnie jak u mikams75, rano 150 ml mleka i czasem wieczorem druga taka porcja, a poza tym nabiał
    • truscaveczka Re: mleko 13.12.10, 08:56
      Niedługo dojdziemy do Bebiko 7 wzmacniające moce do uczenia się pierwszaków. I uzależniające od cukru.
      Moja 2,5latka piła szklankę normalnego mleka lub kakao na śniadanie.Za to jadła i je do dzisiaj dużo wartościowego nabiału.
      • aneczkaimarysia Re: mleko 13.12.10, 09:39
        moja mala tez pila zwykle mleko dsotala skazy i potem byla na pepti dlalam jej raz nie dawno sprubowac i znowu wyspka a po bebilonie nic nie ma i bardzo lubi samo mleko pic
      • martita1987r Re: mleko 13.12.10, 12:25
        truscaveczka napisała:

> Niedługo dojdziemy do Bebiko 7 wzmacniające moce do uczenia się pierwszaków. I
        > uzależniające od cukru.
        Nie zgadzam się mleka modyfikowane nie zawierają cukru

> Moja 2,5latka piła szklankę normalnego mleka lub kakao na śniadanie.
        A dla Twojej informacji kakao to sam cukier.

Mleka modyfikowane są zalecane do 3 r ponieważ mleko krowie ubogie jest w żelazo i witaminy A, C, D i E, a zawiera za dużo sodu. Pewnie większośc rodziców nie wie ale maluch poniżej 3 r życia nie trawi mleka krowiego. Ja będe dawac mleko modyfikowane do 3 r i nie uważam, że mój synek jest gruby.
        • truscaveczka Re: mleko 13.12.10, 13:15
          Kakao to kakao. Takie ziarenka zmielone, wiesz...
          A mleko modyfikowane wypij raz - tylko porządnie, całą szklankę. I zobaczymy, czy a) nie postawisz pawia od słodkiego, i b) nie będziesz pobudzona i spocona od nadmiaru cukru.
          Mleko modyfikowane zalecane jest do 3 r.ż. (czyli do DRUGICH urodzin, jakby kto liczyć nie umiał) głównie dlatego, że dobrze robi budżetowi producenta. Nie ma racjonalnych powodów, by podawać je dłużej, zróżnicowana dieta i dojrzały wystarczająco układ pokarmowy w trzecim roku życia (czyli PO DRUGICH URODZINACH) świetnie sobie radzą z białkami mleka.
          Poza tym ja nie pisałam że ktokolwiek jest/będzie gruby. Prędzej o cukrze bym pisała w kontekście próchnicy i złych nawyków żywieniowych.
          • agulle Re: trzeci rok życia trwa 12 m-cy 13.12.10, 13:32
            truscaveczka napisała: Mleko modyfikowane zalecane jest do 3 r.ż. (czyli do DRUGICH urodzin, jakby kto> liczyć nie umiał)
      • jakw Re: mleko 13.12.10, 12:40
        A moja jedna 2.5-latka pijała łaciate uht, a 2-ga 2.5-latka pijała mleko od mamy.
        PS
        Od wzmacniania mocy uczenia się są już produkty - wszystkie mleczne czekolady , a w szczególności kinder coś tam wink
    • ancymon123 Re: mleko 13.12.10, 09:43
      Mój 2 x dziennie po 300 ml mleka sojowego (Junior) lub ryżowego/orkiszowego. Do tego 1-2x dziennie kaszka na Bebilonie Pepti ok. 150 ml. Nie uważam, żebym go tuczyła. Od noworodka jego waga waha się pomiedzy 25 a 35 centylem.
      • e-kasia27 Re: mleko 13.12.10, 12:08
        A moja 2,5 latka nigdy nie piła, nie pije i nie będzie piła mleka krowiego, bo nikt w domu tego nie pije. Nie je też żadnych przetworów mlecznych.
        • ancymon123 Re: mleko 13.12.10, 12:44
          Ja też uważam, że mleko krowie odpowiednie jest jedynie dla cieląt, a nie dla ludzi...no ale sama uwielbiam mleko i przetwory mleczne więc jem. Widzę, że mam coraz wiekszą nietolerancje, ale "się nie poddaje" smile. Jedni lubią np. czekolade, a ja płatki na mleku, jogurt i lody, uch, a potem brzuch mnie boli (nietolerancja laktozy chyba). Mały uczulony na białka mleka więc po problemie. Jeśli coraz wiecej dzieci jest "na mleko" uczulonych to cos w tym jest i utwierdzam sie w przekonaniu, że mam racje, że to sie dla nas ludzi nie bardzo nadaje.
    • w_miare_normalna Re: mleko 13.12.10, 13:01
      Moja 2,5 letnia pije też 3 razy dziennie, jak ma dzień to woła nawet 4 raz smile Pije bebiko 4
      • bweiher Re: mleko 13.12.10, 14:44
        moja dwójka pije krowie pasteryzowane odkąd skończyła 11 miesięcy.
        Nie zgadzam się z tym że krowie jest be.Krowie jest super.
        Mój syn pił modyfikowane i często bolał go brzuszek,miał wysypkę.Pediatra co chwilę przepisywała nam inne mleko a to Pepti a to inne cuda. A po tym było jeszcze gorzej.Jej stwierdzenie to skaza na białko mleka krowiego.
        Moja mama powiedziała do mnie żebym dzieciaka nie męczyła a dała mu faktycznie to krowie(prawdziwe od krowy gospodarza) i zobaczyła czy to po tym tak źle się czuje,czy jednak po czymś innym. I co? Dolegliwości zniknęły jak ręką odjął.Już po pierwszym dniu podania mleka krowiego dziecko nie płakało(bo go nie bolał brzuuch),wysypka zniknęła po dwóch dniach.
        Teraz syn ma 3 lata i nie może do dziś modyfikowanych rzeczy.Ani kaszek na mm,ani serków typu DANONKI.
        Ja tam swoje wiem i nikt mnie nie przekona do szkodliwości krowiego mleka.
        Moje pokolenie chowane na krowim mleku i ma się dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka