Dodaj do ulubionych

mleko następne gerber

07.01.11, 21:43
Drogie Mamy,

Jestem ekspertką streetcom. Obecnie testuję mleko następne Gerber 2 na moim synku. Zbieram wszystkie opinie na temat tego mleczka, czy je znacie i czy podawałyście swoim dzieciom, co sądzicie na temat ceny? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie opinie na ten temat!

Obserwuj wątek
    • mummy83 Re: mleko następne gerber 08.01.11, 23:46
      nie wiem jak Gerber 2 bo na razie jestesmy na Gerberze 1 ale,cena ok,dziecku smakuje,nie ulewa,nie ma wysypek,kolek ani innych problemow trawiennych ale jest jeden minus - chyba za duzo po nim przybiera.
    • hydrazine Re: mleko następne gerber 09.01.11, 06:46
      U nas podanie tego mleka (dwójki) w postaci kaszki skończyło się koszmarną wysypką, problemami z kupą i brzuchem. Karmię piersią, chciałam, żeby mała dostawała kaszkę na mleku kiedy jestem w pracy. Nie daję rady odciągać własnego, więc miało być na mm... I chyba będzie na wodzie. Nam modyfikowane chyba nie służy...
    • emila.dudek Re: mleko następne gerber 09.01.11, 11:08
      My stosujemy już 3, dziecko dobrze je toleruje, nie ma zaparć, alergii. Szkoda, że nie ma tego mleka z kleikiem.
      A dodatkowo dzięki promocji produktów Gerbera wygraliśmy kamerę w konkursie Moja Pierwsza Zima i w właśnie za zakup mleka Gerber. smile
    • nurolek Re: mleko następne gerber 09.01.11, 12:23
      Jestem zadowolona z tego mleka. Byłam na 1, niedawno przeszłam na 2. Jest łagodne, nie mamy problemów z brzuchem (a mieliśmy bardzo długo po różnych mlekach), dziecko chętnie pije. JA daje 5 smile
    • oti_z1 Re: mleko następne gerber 09.01.11, 19:35
      używam gerber 2. to pierwsze mm jakie córci podałam. czasem kiedy dam jej "dorosłe" jedzonko, pojawiają się problemy z brzuszkiem ( wcześniej mała jadała prawie wszystko, w granicach rozsądku oczywiście).
      mleczko smakuje jej, wysypek nie ma, lepiej sypia, tylko kupka najczęściej zielonkawa.
      mam wrażenie że szybko się zużywa (choć córa niewiele jeszcze jada) producent mógłby wydać jakieś większe opakowanie.
      to tyle ode mnie, chętnie poczytam inne opinie. pozdrawiam
      • sara_beauty Re: mleko następne gerber 10.01.11, 20:29
        To mleko było jedyne jakie mój synek zaakceptował (do szóstego miesiąca karminy piersią). Brak alergii czy problemów z brzuszkiem. Rzeczywiście szybko się kończy i rzeczywiście mogłaby wyjść jakaś "wersja nocna" z kleikiem. Ale poza tym wszystko bardzo fajnie, cena też przystępna.
    • mw144 Re: mleko następne gerber 11.01.11, 07:36
      Cena bardzo dobra, ale jak już wspomniano przydałaby się wersja z kleikiem.
    • mgd3 Re: mleko następne gerber 11.01.11, 10:42
      Ja co prawda już nie z grupy niemowlę, i mała używała dopiero Gerber3, ale zdecydowanie nie polecam. O ile żadne inne jej nie uczulały - a nie piła jakiś super marek - nawet bebiko i babydreama, to po gerberze od razu dostała jakiś krostek i problemów z brzuszkiem (w sensie kupy okropne). Więc jest to teraz jedyne mleko, którego nie kupujemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka