Dodaj do ulubionych

nestle sinlac

18.02.11, 17:23
co prawda na opakowaniu jest napisane ze mozna podawac po 4 miesiacu . czy ktos podawal wwczesniej moja corcia konczy za tydzien 3 miesiac a poniewaz malo przybiera chcialam podawac jej jedna mala miarke do utelki aby zagescic jej pokarm. czy to nie zawczesnie.???
Obserwuj wątek
    • tigermarli Re: nestle sinlac 18.02.11, 17:29
      kiedyś pediatra wprowadziła mnie w błąd i powiedziała, że mogę podawac sinlac na mleku. Kilka razy tak podałam i jazda w brzuchu była niezła.
      Sinlac należy podawac na wodzie. Jeśli chcesz rozrzedzic, to tak jak byś rozrzedzila mleko-Twoja decyzja, ja nie rozrzedzałam mleka.
      Jaki jest powod że chcesz podac coś do zagęszczenia?
      Ja podałam sinlac, zamiast mleka, 1 raz dziennie (max 2) jak mała zupełnie odmawiała mleka przez jakieś 3 tyg. Miała wtedy 3,5 miesiąca. Za zgodą pediatry.
      • 19martha85 Re: nestle sinlac 18.02.11, 17:31
        mala ulewa. w dodatku malo przybiera chcialam jedynie zagescic jej pokarm chociazby jako ten na noc. myslalam ze mozna du mleka dodac jedna miarke dodatkowo.
        • 19martha85 Re: nestle sinlac 18.02.11, 17:34
          wiem ze niektorzy podaja kleik ryzowy do mleka dodatkowo zeby zagescic. moze sinlac tez mozna tak zastosowac??
          • tigermarli Re: nestle sinlac 18.02.11, 17:46
            może lepiej spróbowac z nutritionem?
            w ostateczności ten kleik.
            A w ogóle, to mamy raczej "przeczekują"-jeśli dziecko przybiera dobrze.
    • budzik11 Re: nestle sinlac 18.02.11, 18:02
      Sinlacu nie można podawać na mleku. Jak chcesz zagęścić, to dodaj kleiku.
      • oliwka2009 Re: nestle sinlac 18.02.11, 18:55
        Ja mleko zagęszczałam kleikiem ryżowym. Sinlac jest tylko na wodę.
      • mellini Re: nestle sinlac 18.02.11, 23:04
        Dlaczego Sinlacu nie można podawać na mleku/dodawać do mleka?
        Nie żebym twierdziła że nie masz racji smile po prostu zastanawiam się dlaczego, bo nie wiem.
        • budzik11 Re: nestle sinlac 19.02.11, 13:43
          mellini napisała:

> Dlaczego Sinlacu nie można podawać na mleku/dodawać do mleka?

Polecam korzystanie z wyszukiwarki: szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=sinlac+na+mleku
    • ania87-2 Re: nestle sinlac 18.02.11, 22:44
      Myślę że chyba powinnaś porozmawiać z pediatrą jeśli córka mało przybiera. Lekarz najbardziej kompetentnie podejdzie do tego problemu i na pewno doradzi co możesz jej podać jeśli faktycznie mało przybiera.
      • mon_ikaaa Re: nestle sinlac 18.02.11, 22:54
        Sinlac podaje synkowi 1 raz dziennie jako "odmiana" od mleka. Z kolei mleko zageszczam kleikiem ryżowym- bo ulewa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka