Dodaj do ulubionych

problem z kolacją...

29.01.14, 21:22
ok. miesiąc temu synek miał jelitówkę i od tego czasu na kolację jak dostanie cokolwiek co ma jakąś grudę odmawia jedzenia. Dostaje więc mm z kleikiem ryżowym/kukurydzianym i nie wiem co innego mu dać? Manna na mm, odpada, dziś koło 17 chciałam spróbować dać mannę na wodzie, ale też nie chciał zjeść, owsianka - odpada. Wczoraj nawet zmiksowałam płatki i taką papę zmieszałam z mm i też nie... Kanapki, synek lubi średnio. Uwielbia jogurt naturalny bez dodatków, kupiłam więc dziś serek bieluch, posmarowałam kromkę i zjadł jedną całą dużą kromkę chleba, może dlatego że smak trochę podobny do jego pyszniutkiego jogurciku wink ale jadł dość długo i nie wiem czy przejdzie to na kolację kiedy jest już śpiący. Jajecznica wywołuje u niego odruch wymiotny, więcej pomysłów brak...
Obserwuj wątek
    • alutka314 Re: problem z kolacją... 29.01.14, 23:01
      A próbowałaś manne albo owsianke na zwykłym mleku a nie mm?? Moja uwielbia tylko na krowim 3,2% bo na mm też nie chciała tknąć
      • frijka Re: problem z kolacją... 30.01.14, 10:48
        Nie próbowałam a właśnie chodzi po mnie żeby dać takie zwykłe mleko ze sklepu tylko się boje, że mu po nim coś będzie... po raz pierwszy to chyba trzeba podać troszeczkę tego mleka? Synek nie chce w ogóle pić mm, pije tylko w nocy na śpiocha (swoją drogą próbuje go oduczać jedzenia w nocy i mu nieco rozrzedzam to mm), a je z tymi kleikami i tyle.
    • aleksandra1357 Re: problem z kolacją... 29.01.14, 23:27
      Naleśniki na wodzie.
    • ilianna Re: problem z kolacją... 30.01.14, 09:00
      Problem jest tylko z kolacją? Inne posiłki normalne? To niech je, co mu pasuje smile. W końcu mu się znudzi.
      • libretinka Re: problem z kolacją... 30.01.14, 09:31
        jaglanka jest pyszna, można też kupić do zalewania wodą np HOLLE
        • frijka Re: problem z kolacją... 30.01.14, 10:51
          Raz spróbowałam dać kaszę jaglaną z owocami ze słoiczka na kolację i skończyło się na odruchu wymiotnym i odmowie jedzenia.
      • frijka Re: problem z kolacją... 30.01.14, 10:50
        na śniadanie dostaje kleik raz zje ze 120 ml mm, raz ze 150 ml, ale je. Obiad normalnie koło 12, o 16 je różnie jakąś zupkę, jogurt naturalny, wczoraj dostał kanapkę i to zje, ale manny o 16 jeść nie chciał. A wieczorem przed 20 no to właśnie manna - nie, owsianka - nie, jajecznica - nie... tylko ten kleik na mm ze 180 ml mleka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka