krejzimama 08.11.15, 20:54 Robicie klasycznie czy wprowadzacie jakieś modyfikacje? Ja kiedyś wpadłam na pomysł by dodać pieczarki. To naprawdę pasuje. A jak jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naomi19 Re: Ogórkowa 08.11.15, 20:56 Tradycyjnie, uwielbiam ogórkową! Dziś robiłam po bardzo długiej przerwie. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Ogórkowa 08.11.15, 21:08 Mój kohabitant od zawsze dodaje podsmażone pieczarki i potwierdzam - świetne połączenie. No i koperek. Nie znoszę, ale ogórkowa bez kopru to nie ogórkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Ogórkowa 08.11.15, 21:14 Czytasz mi w myślach Krejzi Właśnie jutro mam zamiar zrobić ogórkową... Uwielbiam tradycyjnie z koperkiem, z ziemniakami, tartą marchewką. Tylko wolę wersję zamiast np na żeberkach, to na drobiu. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Ogórkowa 08.11.15, 21:32 hehe, ja ogórkową robię już od 5 dni i zrobić nie mogę jutro jeszcze "wymęczę kaczuchę" i pewnie we wtorek wreszcie zrobię. Lubię i jem klasyczną, jedynie co, to miksuję trochę gotowanych z nią warzyw i dodaję jako "naturalną vegette", ale w takich ilościach, zeby nie powstała "wielowarzywna" Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Ogórkowa 08.11.15, 21:40 Skąd wiedziałaś, że dzisiaj ogórkowa? I to klasyczna (akurat się złożyło, że na warzywach i podrobach z kury)? W ramach ekscesów, wiosną robię ogórkową zakwaszaną szczawiem. Kwasiucha dla koneserów . Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: Ogórkowa 08.11.15, 21:45 Pieczarki pasują do różnych rzeczy, ale pogarszają kolorystykę, robi się taka błotnista. Odpowiedz Link Zgłoś
kredka.zielona Re: Ogórkowa 08.11.15, 21:53 szukałam smaku swojej ogórkowej - znalazłam go po dodaniu dwóch-trzech ząbków czosnku do gotowania i szczypty majeranku Odpowiedz Link Zgłoś