kasiamw 26.11.04, 16:04 mój maluszek ma 8 miesięcy i zgodnie z instrukcją powinien 2 razy w tygodniu jeść żółtko...ale on go niecierpi!!! Każdy obiadek jest odrzucany, mimo że miksuję zółtko z ulubionymi zupkami...co robić???Macie jakieś sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halina_mama_leny Re: nie znosi żółtka 26.11.04, 16:40 No to niech nie je. Dziecko to nie maszyna, żeby chodziło zgodnie z instrukcją. Na Boga, to są tylko ZALECENIA, a nie jedyna objawiona prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: nie znosi żółtka 26.11.04, 23:32 A Ty wszystko lubisz? Np brukselkę czy szpinak, kóre są wyjatkowo zdrowe i powinny sie znadowac w naszej codziennej diecie? ) Nie zmuszaj. Nic Mu nie bedzie. m. Odpowiedz Link Zgłoś
annap6 Re: nie znosi żółtka 30.11.04, 10:10 Moja córka też nie przepadała za żółtkiem na twardo ( mieszanym z moim mlekiem czy z zupkami) ale jajecznica z samego żółtka jej posmakowała (robiona nie na parze, bo tą wypluła, ale na patelni). Zmuszać nie warto, bo to tylko stresuje dziecko, ale na pewno warto szukać takich form danego jedzenia, które dziecko polubi. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: nie znosi żółtka 30.11.04, 10:35 Ja też nigdy nie zmuszam do zjedzenia czegoś:mleka nie pije jajek nie je. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamw Re: nie znosi żółtka 02.12.04, 11:06 tak też robię...cóż jajka będą później) Odpowiedz Link Zgłoś