aloopa 19.05.05, 16:42 Jakie, macie sposoby na podanie żółtka?. Mój Kuba jest uczulony na białko, więc pozostaje mi podawać mu tylko zółtko, ale nie wiem jak. Proszę o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blamblam Re: Rady na żółtko 20.05.05, 11:19 nie wiem w jakim wieku jest dziecko ale generalnie: do zupy warzywnej, do kaszki na mleku z owocami, do puleptów mięsnych i rybnych, klusek.... Można skorzystać z bardzo wielu przepisów w których jest całe jajko dając tylko zółtko. Odpowiedz Link Zgłoś
sta_mag Re: Rady na żółtko 20.05.05, 12:52 Ja robię budyń z żółtkiem, albo mieszam żółtko z deserkiem (w tym przypadku ugotowane na twardo). Do zupki nie daję bo zawsze robię z mięsem a to chyba za dużo naraz białka. Odpowiedz Link Zgłoś
aloopa Re: Rady na żółtko 21.05.05, 00:10 No tak, zapomniałam napisać, że Kuba ma 8 miesięcy. Dzięki za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
bernadka.1 Re: Rady na żółtko 22.05.05, 10:18 podrzucam. a lekko ścięte może być dla 8 miesięczniaka? Odpowiedz Link Zgłoś