Dodaj do ulubionych

Soczek Kubuś

21.06.05, 09:17
Dziewczyny czy podajecie swoim pociechom soczek marchewkowy Kubus ?
Jesli tak to od którego miesiąca.
Bardzo jestem ciekawa
Obserwuj wątek
    • mamaigora1 Re: Soczek Kubuś 21.06.05, 09:33
      Soczek Kubus nie nadaje sie dla dzieci poniżej 3 roku zycia ;-(

Zrób taki soczek sama, albo kupuj Gerberki, Bobovite , bobofruty, hame, hipp -
      te soki sa przeznaczone dla niemowląt i dzieci poniżej 3 roku zycia...
      • karina126 Re: Soczek Kubuś 21.06.05, 09:48
        Tak tak kupuje gerbery i bobobvite, ale ktos mi tam powiedział ze juz mozna
        kubusia, troche sie zdziwiłam
        Dzięki
        • agnieszkaj10 Re: Soczek Kubuś 21.06.05, 11:35
          pytałam się swojego pediatre - jest to bardzo dobry i ceniony lekarz i
          powiedział, że jak najbardziej można tylko dodać wody. Producenci soczków dla
          dzieci tak piszą, bo ich produkty są drogie w stosunku do pozostałychm, a
          zależy im na zbyciu swoich produktów. Ja podaję te soczki Pawełkowi od miesiąca
          ma obecnie 8,5 miesiąca.
    • magda474 Re: Soczek Kubuś 21.06.05, 11:43
      Ja zaczęłam podawać kubusia gdy mała skończyła jakieś 15 m-cy, ale na
      marchewkowe trzeba uważać bo za dużo karotenu lub pomarańczowego barwnika od
      którego dziecko "pomarańczowieje". Najlepiej przemiennie "Żółty i pomarańczowy".
    • marghe_72 Re: Soczek Kubuś 21.06.05, 13:12
      moja córka dopiero teraz od czasu do czasu pije Kubusie (4 i pól roku)
      • karina126 Re: Soczek Kubuś 21.06.05, 13:28
        Hm I badź tu człowieku mądry smile)
        Dzięki za odzew
        • mimi44 A Tymbark lub Tarczyn? 21.06.05, 18:00
          Co myślicie o tym soku,czy dajecie dzieciom?Tez bez konserwantów i
          barwników.Własnie sie zastanawiam,czy moge dac rocznej córce,bo pije megaduzo.
          • marghe_72 Re: A Tymbark lub Tarczyn? 21.06.05, 22:42
            Tymbarki (sok na ząb..czy jak im tam ) zaczelam podawac córce około 3 roku życia
            Roczniakowi bym nie dała.
          • mamaigora1 Re: A Tymbark lub Tarczyn? 22.06.05, 07:38
            Uważam, że dzieciom do ukończenia 3 roku zycia nie podawać napojów dla nich nie
            przeznaczonych, czyli obiete firmy odpadają...
            Certyfikaty maja tylko soczki firm Gerber, Bobovita, Bobo-frut, Hame, Hipp i
            takie nalezy podawać - drugim rozwiązaniem jest gotowanie samemu kompotów lub
            robienie soków z owoców kupowanych u pewnych sprzedawców lub pochodzących z
            własnych upraw wink

Kolejnym rozwiązaniem jest podawanie do picia samej wody mineralnej

Ani Kubus, ani Tymbar ani tarczyn nie nadaja sie dla dzieci w przed
            przedszkolnym (zapytajcie pediatrów, ale takich którym zalezy na zdrowiu
            Waszych dzieci )
            • milena2004 Re: A Tymbark lub Tarczyn? 23.06.05, 14:25
              Ja swojej małej podaję głównie soki z gerbera, herbatki z hippa ale ostatnio
              było cos o robaczku w zubce i jakiejs kaszce tych firm z certyfikatem (trochę
              zwątpiłam) więc tak naprawdę już sama nie wiem czy to aby przesada z tym
              drastycznym odstawieniem kubusiów, tymbarków, hotreksów (cez cuku) i innych,
              napewno umiar i rozsądek w podawaniu tych soków i napojów to podstawa. Pozdr.
              • marghe_72 Re: A Tymbark lub Tarczyn? 23.06.05, 14:32
                myslisz,ze w Kubusiu nie znajdziesz robaczka?

Bo nie o robaczkach tu mówimy ..a o np cukrze i sztrucznych aromatach
                • milena2004 Re: A Tymbark lub Tarczyn? 27.06.05, 13:33
                  nie o to mi chodziło, wszędzie mogą być tzw.wpadki z robaczkami, chodziło mi o
                  to by nie przesadzać, wydaje mi umiar we wszystkim jest wskazany, ja podaję
                  kubusia, sok z hortexu, multiwitaminę z tarczyna sporadycznie i to rozwodniam z
                  wodą 1:1, zazwyczaj na spacerze gdzy "zabraknie" nam picia, samą wodę jakoś nie
                  bardzo lubi.pozdr.
    • izia30 Re: Soczek Kubuś 27.06.05, 13:43
      moja ma dwa latka, zlopie soczkow cala mase, sprobowalam jej dac kubusia, pech
      ze trafilo na jagodowy, gebe jej wykrecilo na lewa strone i powiedziala ze niedobre.
      nie wiem czego tam dodali ale zapach i smak jak z drogerii....
      • mieszkowamama Re: Soczek Kubuś 30.06.05, 16:45
        To nie był zapach jak z drogerii, ale jak z pieluszki! Też mojemu dziecku nie
        posmakował jagodowy, a w całym domu śmierdziało brudną pieluchą!
        • izia30 Re: Soczek Kubuś 01.07.05, 08:42
          jak go zwal tak go zwal, widac mamy inne skojarzenia! hihihi
          grunt ze smierdzi niesoczkowo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka