karina126 21.06.05, 09:17 Dziewczyny czy podajecie swoim pociechom soczek marchewkowy Kubus ? Jesli tak to od którego miesiąca. Bardzo jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigora1 Re: Soczek Kubuś 21.06.05, 09:33 Soczek Kubus nie nadaje sie dla dzieci poniżej 3 roku zycia ;-( Zrób taki soczek sama, albo kupuj Gerberki, Bobovite , bobofruty, hame, hipp - te soki sa przeznaczone dla niemowląt i dzieci poniżej 3 roku zycia... Odpowiedz Link Zgłoś
karina126 Re: Soczek Kubuś 21.06.05, 09:48 Tak tak kupuje gerbery i bobobvite, ale ktos mi tam powiedział ze juz mozna kubusia, troche sie zdziwiłam Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaj10 Re: Soczek Kubuś 21.06.05, 11:35 pytałam się swojego pediatre - jest to bardzo dobry i ceniony lekarz i powiedział, że jak najbardziej można tylko dodać wody. Producenci soczków dla dzieci tak piszą, bo ich produkty są drogie w stosunku do pozostałychm, a zależy im na zbyciu swoich produktów. Ja podaję te soczki Pawełkowi od miesiąca ma obecnie 8,5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
magda474 Re: Soczek Kubuś 21.06.05, 11:43 Ja zaczęłam podawać kubusia gdy mała skończyła jakieś 15 m-cy, ale na marchewkowe trzeba uważać bo za dużo karotenu lub pomarańczowego barwnika od którego dziecko "pomarańczowieje". Najlepiej przemiennie "Żółty i pomarańczowy". Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Soczek Kubuś 21.06.05, 13:12 moja córka dopiero teraz od czasu do czasu pije Kubusie (4 i pól roku) Odpowiedz Link Zgłoś
karina126 Re: Soczek Kubuś 21.06.05, 13:28 Hm I badź tu człowieku mądry ) Dzięki za odzew Odpowiedz Link Zgłoś
mimi44 A Tymbark lub Tarczyn? 21.06.05, 18:00 Co myślicie o tym soku,czy dajecie dzieciom?Tez bez konserwantów i barwników.Własnie sie zastanawiam,czy moge dac rocznej córce,bo pije megaduzo. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: A Tymbark lub Tarczyn? 21.06.05, 22:42 Tymbarki (sok na ząb..czy jak im tam ) zaczelam podawac córce około 3 roku życia Roczniakowi bym nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: A Tymbark lub Tarczyn? 22.06.05, 07:38 Uważam, że dzieciom do ukończenia 3 roku zycia nie podawać napojów dla nich nie przeznaczonych, czyli obiete firmy odpadają... Certyfikaty maja tylko soczki firm Gerber, Bobovita, Bobo-frut, Hame, Hipp i takie nalezy podawać - drugim rozwiązaniem jest gotowanie samemu kompotów lub robienie soków z owoców kupowanych u pewnych sprzedawców lub pochodzących z własnych upraw Kolejnym rozwiązaniem jest podawanie do picia samej wody mineralnej Ani Kubus, ani Tymbar ani tarczyn nie nadaja sie dla dzieci w przed przedszkolnym (zapytajcie pediatrów, ale takich którym zalezy na zdrowiu Waszych dzieci ) Odpowiedz Link Zgłoś
milena2004 Re: A Tymbark lub Tarczyn? 23.06.05, 14:25 Ja swojej małej podaję głównie soki z gerbera, herbatki z hippa ale ostatnio było cos o robaczku w zubce i jakiejs kaszce tych firm z certyfikatem (trochę zwątpiłam) więc tak naprawdę już sama nie wiem czy to aby przesada z tym drastycznym odstawieniem kubusiów, tymbarków, hotreksów (cez cuku) i innych, napewno umiar i rozsądek w podawaniu tych soków i napojów to podstawa. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: A Tymbark lub Tarczyn? 23.06.05, 14:32 myslisz,ze w Kubusiu nie znajdziesz robaczka? Bo nie o robaczkach tu mówimy ..a o np cukrze i sztrucznych aromatach Odpowiedz Link Zgłoś
milena2004 Re: A Tymbark lub Tarczyn? 27.06.05, 13:33 nie o to mi chodziło, wszędzie mogą być tzw.wpadki z robaczkami, chodziło mi o to by nie przesadzać, wydaje mi umiar we wszystkim jest wskazany, ja podaję kubusia, sok z hortexu, multiwitaminę z tarczyna sporadycznie i to rozwodniam z wodą 1:1, zazwyczaj na spacerze gdzy "zabraknie" nam picia, samą wodę jakoś nie bardzo lubi.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: Soczek Kubuś 27.06.05, 13:43 moja ma dwa latka, zlopie soczkow cala mase, sprobowalam jej dac kubusia, pech ze trafilo na jagodowy, gebe jej wykrecilo na lewa strone i powiedziala ze niedobre. nie wiem czego tam dodali ale zapach i smak jak z drogerii.... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Soczek Kubuś 30.06.05, 16:45 To nie był zapach jak z drogerii, ale jak z pieluszki! Też mojemu dziecku nie posmakował jagodowy, a w całym domu śmierdziało brudną pieluchą! Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: Soczek Kubuś 01.07.05, 08:42 jak go zwal tak go zwal, widac mamy inne skojarzenia! hihihi grunt ze smierdzi niesoczkowo! Odpowiedz Link Zgłoś