aga9982 19.07.05, 14:38 Chciałabym się dowiedzieć, czy dosładzacie glukozą Nutramigen, a jeśli tak to ile? Ja swojemu synkowi 2 miesiące muszę niestety dosładzac, bo inaczej nie chce tego jeść. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izia30 Re: Nutramigen - czy dosładzać? 20.07.05, 10:37 jest to mleko dla dzieci alergicznych i majacych nietolerancje laktozy, jest gorzkie, takie ma byc. zapewniam cie ze zacznie w koncu takie jesc, jak zglodnieje ;porzadnie, dosladzajac uczysz obzerania sie slodyczami, a po co? Odpowiedz Link Zgłoś
aga9982 do izia30 20.07.05, 13:47 A mam do Ciebie takie pytanie. Czy ty swojemu dziecku nie dałabys jeść cały dzień, czekając aż zgłodnieje.Tym bardziej takiemu które ma dwa miesiące.Powinnam go zostawić zanoszącego się płaczem i czekac jak zdecyduje się zjeść.Ciekawa jestem jakby z tobą ktoś tak postąpił.Nie dałby Ci trzy dni jesć, czekając, aż zjesz to co on będzie chciał. Zastanów co ty piszesz kobieto. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: do izia30 20.07.05, 14:03 niestety nie mialam wyboru. jako biolog dobrze wiem ze glukoza nie jest zdrowa dla niemowlaka. mala miala 7 tygodni gdy musialam przejsc na nutre. trwalo kilka dni zanim zaakceptowala jego smak. owszem bolalo mnie gdy plakala z glodu a na widok butelki oczy jej sie swiecily, a po pierwszym lyku dostawala spazmow. polubila jednak to mleko do tego stopnia ze kilka mcy walczylam zeby polubila z kolei cokolwiek slodszego niz nutra. teraz ma 2 latka i wogole nawet nie chce spojrzec na cos co jest slodkie. to wielki plus. Odpowiedz Link Zgłoś