Dodaj do ulubionych

Pilne!Co na drugie śniadanie dla rocznego dziecka.

30.08.05, 20:51
Moja Mała 6 września kończy roczek, a ja już jakiś czas pracuję. Zawsze jej
ściągłam mleko i było dobrze ale ostatnio ściągam coraz mniej.Mleko dostawała
na drugie śnaidanie bo rano przed wyjściem do pracy zdąże ja zawsze jeszcze
trochę pokarmić piersią. W związku z tym chcę spytać co mogę jej dawać
zamiast mleka.
Dodam że na obiadek dostaje zupke a na klacje kaszkę. Nie chcę aby te posiłki
się powtarzały . Proszę poradzcie co wy dajecie dla sowic dzieci.
Z góry dziękuje za szybka odpowiedź i wszelkie porady.
Obserwuj wątek
    • katklos Re: Pilne!Co na drugie śniadanie dla rocznego dzi 30.08.05, 21:19
      A może kasza jaglana z jabłkiem? Moj synek baardzo to lubi. Do tego odrobinka
      masła i cynamonu - pycha.
      • zona_mi Re: Pilne!Co na drugie śniadanie dla rocznego dzi 30.08.05, 21:32
        Jogurt/twarożek z owocami, gotowane jabłko z płatkami owsianymi i suszonymi
        owocami, gotowany indyk z tartym ogórkiem zielonym i jogurtem (pychasmile), kaszka
        manna, płatki owsiane, zupy mleczne wszelkiej maści - z ryżem, makaronem,
        płatkami kukurydzianymi itp.
        • 82nati Re: Pilne!Co na drugie śniadanie dla rocznego dzi 01.09.05, 22:28
          a te wasze propozytcje na jakim mleku? krowim, z cyca czy modyfikowane?
          • zona_mi Re: Pilne!Co na drugie śniadanie dla rocznego dzi 01.09.05, 22:35
            Na krowim, 2%. Jak stwierdziłam, że nie jest uczulony. Pewnie można też na
            modyfikowanym, ale nie wiem jak przyrządzać, bo instant się nie gotuje, więc
            trzeba by chyba gotować na małej ilości wody (kaszki, płatki owsiane) i dodawać
            mleka. Nie mam doświadczenia w tej kwestii.
            • 82nati Re: Pilne!Co na drugie śniadanie dla rocznego dzi 02.09.05, 09:30
              moja sie zajada juzn 2 dzien pasta z jajka, koperku suszonego pomidora i
              masełka, moze byc oczywiscie bez jakiegos składnika, mimo ze uznaje tylko mieso
              to to jej przypadlo do gustu
            • bea-ta Re: mleko 3,2% 02.09.05, 09:46
              U dzieci jak juz podajecie mleko krowie to ma byc tłuste jak mleko
              modyfikowane!!!W okresie 0-3 lat jest duże zapotrzebowanie na tłuszcz, potrzebny
              do budowy ukl. nerwowego, sterydów.Beata
              • zona_mi Re: mleko 3,2% 02.09.05, 11:07
                Owszem.
                Chyba, że posiłek mleczny nie jest aż tak ważny, bo karmi się piersią, jak ja wink
                • bea-ta Re: mleko 3,2% 02.09.05, 11:13
                  To zmienia postac rzeczysmilePisze na wszelki wypadek, bo mamy karmią niestety
                  zamiast modyfikowanym mleczkiem , to krowim 2 % , chciaz modyfikowane jest
                  właśnie 2,8-3,2 % tłustesadZreszta robiono badania i stwierdzono, że dzieci w
                  diecie maja za malo tłuszczy, bo te mamy dozuja, za to chetnie podają duże
                  ilości soków czy owoców. Nawet ekspert na forum karmienie butelka pisał o
                  "biegunkach pedraków"z tego powodu, kiedy to dziecko oddaje kilka niestrawionych
                  stolców.Wytlumaczyłam sięsmile))Pozdrawim, B.
        • elami1 Re: Pilne!Co na drugie śniadanie dla rocznego dzi 02.09.05, 10:45
          a te płatki owsiane z gotowanym jabłkiem to tak na surowo?
          • elami1 Re: Pilne!Co na drugie śniadanie dla rocznego dzi 02.09.05, 10:47
            przepraszam za szybko mi się klikneło...to pytanie do zona_mi.
            Bardzo mi się spodobało to danie ale nie wiem jak te płatki przyrządzic.
    • marta715 Re: Pilne!Co na drugie śniadanie dla rocznego dzi 30.08.05, 21:30
      moja mała bardzo lubi
      - jajecznice na parze lub jajo na miękko
      - serek homo lub twarozkowy z potartym owockiem - jabłko gruszka lub sezonowe
      (np maliny)
      - kaszka Nestle z musem owocowym (jabłkowo-bananowym,lub jabłkowo-morelowym)
      - albo po prostu bułeczkę maślaną z masłem
      • mimi44 Re: Pilne!Co na drugie śniadanie dla rocznego dzi 02.09.05, 10:40
        Naleśniki,placki ziemniaczane i z kabaczka,kuskus z brokułami,pierogi,kluski.
    • izalew Re: Pilne!Co na drugie śniadanie dla rocznego dzi 02.09.05, 17:41
      Dziękuję za odpowiedzi.
      Dodam że moja Mała chyba nie jest uczulona na mleko bo ja jem dużo nabiału i
      nie ma zadnej wysypki. A poza tym jak zje troche ciasta to też nic nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka