Dodaj do ulubionych

czy musi pić mleko

22.09.05, 18:14
Moja 21-miesięczna córka w ogóle nie pije mleka. Dostawała nutramigen ale od
jakichs 2 miesięcy juz nie dostaje żadnego mleka. Je za to dużo serków,
jogurtów etc. Czy to wystarczy czy jednak powinna pić mleko?
Obserwuj wątek
    • anka2481 Re: czy musi pić mleko 23.09.05, 14:51
      Mysle, ze Pani corka powinna pic mleko, a szczegolnie modyfikowane dla dzieci w
      tym wieku. One maja specjalnie dobrane skladniki do potrzeb dziecka, a serki i
      jogurty nie. Jest teraz taki duzy wybor w mlekach modyfikowanych. Sa nawet
      plynne mleka waniliowe, bardzo dobre.
      • madzia8 Re: czy musi pić mleko 23.09.05, 14:56
        Witam!
        A moja córcia juz 2 latka, od kiedy skończyła 9 miesięcy nie weźmie mleka do
        ust. Czasami 1 łyżeczke takiego kartonikowego. Z nabiału je tylko Mikusie i
        masłosmileBo niczego nie che, ale oczywiście próbuję jej podawaćsmile
        I jest okismile)
        pozdrawiam
        Magda
      • flurcia Re: czy musi pić mleko 23.09.05, 21:09
        A moja Ola właśnie nie pije mleka modyfikowanego, bo wszsytkie są słodkie, a ona nie lubi słodkiego. Czasami uda mi się jej podać. Je za to bradzo dużo nabiału w innej postaci.
    • marghe_72 Re: czy musi pić mleko 23.09.05, 15:03
      absolutnie nie musi..
      • evvella Re: czy musi pić mleko 28.09.05, 19:50
        Witam
        Mój synek po skończeniu około 1,5 roku nie chciał jeść ani pić nic mlecznego,
        modyfikowanego NIC. Teraz ma dwa latka i pije mleko, je danonki, sery, serki.
        Jednak coraz więcej czytam o tym że nie powinnam mu podawać mleka krowiego bo
        jest nieodpowiednie dla dzieci w takim wieku, za mało witamin za dużo
        składników obciążających organizm małego dziecka. Nie wiem czy to prawda czy
        poprostu taktyka firm produkujących modyfikowane mleka dla dzieci. Nie
        chciałabym mu zaszkodzić a mleko jest bardzo ważne tylko JAKIE???
    • kajmal Re: czy musi pić mleko 29.09.05, 14:29
      nasza lekarka twierdzi, ze dziecko w wieku twojej corki nie musi pic mleka, ba
      nawet nie zaleca wbrew glownemu nurtowi jakis szalonych ilosci nabialow, a juz
      na pewno nie jogurty zima, bo moga sprzyjac ryzyku chorob ukladu oddechowego.
      Ja jeszcze karmie, wiec problem mam z glowy, ale jak przestane to mysle, ze
      synek nie bedzie pil modyfikowanego, od czasu do czasu ugotuje mu cos np na
      kozim mleku, dam serek itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka