Dodaj do ulubionych

Pytanie o zastępowanie cyca zupami, kaszkami itd

14.11.05, 14:34
Nawet nie wiem jakich użyć słów żeby samej znaleźć w wyszukiwarce. Chodzi mi o
to jakie karmienia zastępowałyście jakimi posiłkami. Np. my mamy tak: rano po
obudzeniu je cyca, potem przed południem też, po połodniu zupka (przedtem
cycuś), ok. 16 znów cycuś, potem ok. 19 i przed samym zaśnięciem. Z ktorego
mlecznego posiłku rezygnowałyście (zrezygnowałybyście) w następnej kolejności
i co zamiast niego wprowadzić? Dodam że synek je też w nocy , więc kaszkę
chciałabym zostawić na dobranoc.

Dzięki za podpowiedzi wink
Obserwuj wątek
    • mamuska21 Re: Pytanie o zastępowanie cyca zupami, kaszkami 14.11.05, 14:40
      moj synek ma 5,5m.je kaszke lyzka rano na sniadanko i na noc rowniez lyzka,a w
      nocy daje butle tez z kaszka ale mniej bo przez smoczek.daj rano kaszke potem
      cyc,zupa,cyc,kaszka na kolacje
      • agi1033 Re: Pytanie o zastępowanie cyca zupami, kaszkami 16.11.05, 15:50
        o jakiej piszesz kaszce.
        W sklepie znalazłam tylko kaszki np z jabłkiem lub bananem itd, czy sa dobre
        czy inną kaszkę podajesz?
    • nataliamackowiak Re: Pytanie o zastępowanie cyca zupami, kaszkami 14.11.05, 14:46
      To trzeba powolutku, pojednym posiłku rezygnować, za iles dni drugi posiłek
      itp. Ja zaczęłam od kaszki, jak mała miała 6 miesięcy, to kaszka rano, bo do
      południa dziecko powinno dostać wartościowy posiłek. Potem chyba była
      wprowadzona zupka ok.południa itp.
      Na końcu karmiłam piersią już tylko 2 razy, to tak od 8 do 10 miesiąca, a po 10
      mies. mała odstawiła się sama.
      Nataliasmile
      • lena99 do natalii 14.11.05, 17:07
        Mam pytanie, czy oprócz karmienia piersią dawałaś jeszcze jakieś mleko
        modyfikowane albo kaszkę na mleku? I czy po odstawieniu podawałaś mleko? I
        jeszcze jedno czy Twoje dziecko je nabiał? Tyle pytań....bo dziecko samo mi się
        odstawia i nie wiem, czy podawac inne mleko. A żadnego innego nabiału nie
        podaję.
        Dziękuję i pozdrawiam,
        Lena
    • magda270519761 Re: Pytanie o zastępowanie cyca zupami, kaszkami 14.11.05, 14:56
      daje deser przed południem , a zupke około 15 , moja i tak lubi possać po tym
      jedzeniu , wieczorem(około20) od m-ca daje 180 ml bebika 2R +1.5 miarki kaszki
    • perse1 Re: Pytanie o zastępowanie cyca zupami, kaszkami 14.11.05, 19:17
      kurczę,a moja jakoś nie daje sobie zastapic posiłku mlecznego,jedynie zmniejsza
      ilosc.skonczyła 5 mcy ,rano dostaje kaszke ale jeszce butlą potem mleko(jest na
      sztucznym) zupka obiadek.no i własnie zjada ze smakiem łychą ale zawsze pół
      słoika i juz nie moze a za 0,5 1 godz domaga sie mleka jakies 80 ,100 ml potem
      po południu deser,znowu dopchany mlekiem i na noc kaszka.w nocy je raz tez
      tylko 100 ml.jakos nie daje sobie zastapic tego mleka chociaz troche ale
      musi,trudno,niech je jak chce.
    • matea4 Re: Pytanie o zastępowanie cyca zupami, kaszkami 14.11.05, 20:04
      Rano cyc, o 10.00 owoce + cyc, 13.00 zupa + cyc, 17.00 owoce lub kisiel z
      owocami 19.00 cyc i w nocy o 22.00 cyc, 1.00 200mil kaszka 4.30 cyc. Dodam że
      zupę synuś zjada ogromną porcję bo nawet 350 g. Mały ma 7.5 mies.
    • pulpcik Re: Pytanie o zastępowanie cyca zupami, kaszkami 14.11.05, 22:21
      najpierw zastapiłam jedno karmienie popołudniowe zupką/obiadkiem - w 6 miesiacu.
      potem karmienie przedpołudniowe deserkiem/owocami - jakis czas potem
      w nastepnej kolejnosci deserek przeszedl na pozne popoludnie, a rano weszlo "dorosłe" sniadanie, czyli buła, jajko/serek, pomidor itp - w 9 miesiacu.
      teraz jest rano cyc, przed poludniem sniadanie (9-10), w poludnie cyc, po poludniu obiadek (ok.14), poznym popoludniem owoce (17-18) i na kolacje cyc (19.30-20).
      ale mój Adaś kaszek nie jada.
      • anita53 Re: Pytanie o zastępowanie cyca zupami, kaszkami 16.11.05, 16:59
        To ja chyba jakaś kosmitka jestem. Mój mały skończył 4 miesiące i "lecą" mu 2
        tyg. z piątego, a od 4 rano woła cyca co 2 godziny! W nocy karmienie 22, 00 itd.
        Nie chce pić modyfikowanego/ wypije ze 2-3 łyżeczki ale się krzywi i woła
        słynne "lee" (cyc). Sinlac to trochę też 2-3 łyżeczki i koniec. Ja wracam do
        pracy i nie mam zielonego pojęcia co zrobić, by dzieciak nie był głodny. Może
        coś doradzicie?
        • katrin_1979 Re: Pytanie o zastępowanie cyca zupami, kaszkami 16.11.05, 20:32
          Moja córa ma 5,5 miesiąca a zastępowanie cyca innymi posiłakmi zaczęłam od 4
          miesiąca. Początkowo w południe zastapiłam cyca zupką, później popołudniowe
          karmienie kaszką ryżową bądź kukurydzianą na wodzie z owocami i zostały mi 2
          karmienia rono i 1 wieczorne. Teraz chyba wyeliminuje 2 karmienie ranne na
          rzecz mleka modyfikowanego bo coraz mniej odciągam i zostaną i karmienia rano i
          wieczorkiem i tak zamierzam do końca roku min.
          pozdrawiam
    • annaparzonka Re: Pytanie o zastępowanie cyca zupami, kaszkami 16.11.05, 22:26
      Moja córcia ma 8 miesięcy i jej meny wygląda tak jak sie obudzi cycuś o około 10
      cycus około 13-14 zupka 17-18 deserek o 20 kaszka + cycus na dobranoc no i w
      nocy cycus nieraz z deserka rezygnujemy i wtedy jest cycus. Kaszke wprowadziłam
      dopiero niedawno ale jak zaczynałam dziecku wprowadzac nowe potrawy to rano jak
      wstała miała cyca koło 10 deserek koło 13-14 zupka no i póżniej juz tylko
      cyc.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka