sabko 17.11.05, 14:42 Jak podajecie jogurt 9-10 miesięczniakom? czy jako deser? Czy można zmieszać jogurt naturalny z owocami? Napiszcie prosze. Moja córeczka ma dopiero 8,5 miesiąca ale chciałabym już powoli wprowadzać jakieś jogurty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakw Re: jak podawać jogurt 17.11.05, 16:39 No pewnie że można zmieszać jogurt nat z owocami. Moja starsza tak jadła jak byłá w podobnym wieku. Ale nie pamiętam czy jako deser czy jako posiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: jak podawać jogurt 17.11.05, 17:04 Jogurt można podawać jako deser oraz jako konkretny posiłek. Jeśli na słodko, z owocami, to może być deserek. Można też podać z mięsem drobiowym, warzywami (szczypiorek, ogórek) odpowiednimi do wieku dziecka. Na początek polecam po prostu naturalny. Dużo na temat żywienia możesz przeczytać tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=579 Odpowiedz Link Zgłoś
kmiecin Re: jak podawać jogurt 17.11.05, 17:09 Ja daję pod wieczór jako deserek np.danonek. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: jak podawać jogurt 17.11.05, 17:26 Danonek to nie jest jogurt tylko serek homogenizowany. Zalecany od trzech lat a nie jako pierwsze danie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabko Re: jak podawać jogurt 17.11.05, 17:45 Dziękuję za porady a jakiej firmy kupujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: jak podawać jogurt 17.11.05, 17:47 Najchętniej Zott i Bakoma, czasem Danone. Odpowiedz Link Zgłoś