margatte 28.11.05, 18:01 czy uprzednio przegotowaną wodę można przed przyrządzeniem mleka modyfikowanego kleiku, podgrzać w mikrofalówce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: mikrofalówka 28.11.05, 18:03 Oczywiście,że można. Nie wpływa to na mleko. pZDR.gOSIA Odpowiedz Link Zgłoś
monika701 Re: mikrofalówka 28.11.05, 18:11 wode tak ale nigdy mleko i inne pokarmy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: mikrofalówka 28.11.05, 18:15 A dlaczego innych pokarmów nie? Mleko modyfikowane,obiadki,zupki zawsze podgrzewałąm w mikrofali i nic złego nie było,dziecko nie zostało poparzone pokarmem i jest zdrowe. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: mikrofalówka 28.11.05, 20:52 wszystko podgrzewam w mikrofali Trzeba tylko dobrze wymieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
monika701 Re: mikrofalówka 28.11.05, 20:59 a ja sie boje ryzykowac bo jak same przyznalyscie inne pokarmy podgrzewaja sie nierownomiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: mikrofalówka 28.11.05, 21:29 Jak wcześniej rzekła poprzedniczka wystarczy dobrze wymieszać,a poza tym z czasem wiesz ile zajmuje podgrzanie danej porcji więc nie będziesz mogła przedobrzyć z podgrzaniem. Trochę praktyki i jest ok. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
magdakomar29 Re: mikrofalówka 28.11.05, 21:28 ja podgrzewamwode, bedac wszpitalu moj synek byl dokarmiany mlekiem ktore było podgrzewane w mikrofalufce przez pielegniarki, skoro wszpitalach tak robią to raczej nie powinno szkodzić Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: mikrofalówka 06.12.05, 15:02 ja zawsze przygotowuje chwilke przed podaniem mleko w wodzie w temperaturze pokojowej i wstawiam do mikrofali na 15 sekund...jest letnie i akurat do jedzenia ale uwaga....trzeba bardzo dokladnie wymieszac bo mikrofala nie rownomiernie podgrzewa i mozna poparzyc dziecko Odpowiedz Link Zgłoś