Dodaj do ulubionych

soki-rozcięczacie?

20.01.06, 19:39
Dziewczyn czy Wy rozcięczacie soczki(kupne)???słyszałam że szczgólnie po
jabłkowym siki są "ostre'i mogą powodować odparzenia.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: rozCIEŃczamy n/txt 20.01.06, 19:47

• asia06 Re: soki-rozcięczacie? 20.01.06, 22:05
      Nie rozcieńczam.
    • mama_kotula Re: Nie. 20.01.06, 22:08

• anek.anek Re: soki-rozcięczacie? 20.01.06, 23:07
      rozcieńczałam. z dwóch powodów: ze względu na nawyki żywieniowe - żeby młody
      zbyt nie przyzwyczajał się do słodkich rzeczy (no i zęby!!! fruktowa jest
      również szkodliwa dla nich,a wiele soków jest słodonych normalnym cukrem), i z
      powodów czysto ekologicznych: syn zawsze był "smokiem" i wypijał po 1 litr
      dziennie (latem nawet więcej)
      • ajka1 Re: soki-rozcieńczacie? 21.01.06, 13:40
        rozcieńczam pół na pół z wodą ze względów ekonomicznych zawsze to butelka soku jest na dwa dni a nie na dzień
        • ageminix Re: soki-rozcieńczacie? 21.01.06, 15:26
          tak rozcienczam i ze wzgledu na to zeby bylo mniej slodko i troche na dluze
          starczalo
    • kontoani Re: soki-rozcięczacie? 21.01.06, 16:38
      tak, rozCIEŃczam. Pół na pół z wodą na zalecenie pediatry. Butla wtedy starcza
      na 2 dni no i Hanka nie przyzwyczaja sie tak do słodkiego smaku.
    • stypkaa Re: soki-rozcięczacie? 23.01.06, 13:14
      ZDECYDOWANIE TAK!!! Pół na pół z przegotowaną wodą. A na noc nawet jeszcze
      bardziej, tylko żeby pitko miało smaczek soczku, bo samej wody nie chce sad
      Po pierwsze dlatego, że soczki kupne, ja akurat używam Gerbera, są STRASZNIE
      SŁODKIE, próbowałam i takie czyste soczki to chyba jeszcze większe pragnienie
      by spowodowały niż zaspokoiły.
      Po drugie dlatego, że dziecko nie powinno pić za dużo soków dziennie. A z
      rozcieńczeniem pije dwa razy mniejsmile
      A po trzecie ze względów ekonomicznych - zawsze to o połowę mniej się zużywa
      tych soczków.
      • walla Re: soki-rozcięczacie? 12.02.06, 22:38
        Tak, wiekszosc wody niz soku. Moj dentysta opowiedzial mi o trzylatce ze
        wszystkimi czarnymi zebami - uwielbiala pic soczek jablokowy...
        nierozcienczony...
    • leluchow1 Re: soki-rozcięczacie? 13.02.06, 09:29
      nie rozcienczam, ale mateusz pije ok 100 - 150 ml soku przecierowego dziennie -
      jako deserek popoludniowy. pragnienie gasimy przegotowana woda.
      ania
    • marta406 ja nie rozcieńczam 14.02.06, 11:24
      Ja nie rozcieńczam. Przynajmniej nie musze biegać z małą ze szczoteczką smile
      Dostaje raz dziennie (z reguły na drugie śniadanie lub deser) 300ml soku
      gęstego, później myjemy ząbki wink Z reguły swoją racje sokową wypija w ciągu
      15min-30min, dlatego ząbki się nie mają czasu zepsuć. Małą jest przyzwyczajona
      do picia wody mineralnej. Należy też pamiętać że dziecko nie powinno pić soków
      cały dzień (może to np. zaburzać apetyt, powodować próchnice) Optymalnie powinno
      pić ok. 200-300 ml dziennie. Rozcieńczony sok wystarcza co prawda na dłużej ale
      to chyba jego wada? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka