mycha231 05.04.06, 10:59 Jak zrobić pomidorówkę dla 9 mies.??Co dodać przecier,czy pomidory z puszki??Proszę o konkretny przepis.Bo jakoś mi nie wychodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgorzata23c Re: Pomidorówka??? 05.04.06, 11:27 Cześć, ja mojej niuni pomidorówke robiłam z przecieru domowej roboty,ale i z zwykłego kupnego też.Mieszałam smietane, troszke soli,mąke i przecier, nastepnie wlewałam do gotującego sie wywaru.Pozadrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_78 Re: Pomidorówka??? 05.04.06, 12:31 Ja robię z kupowanego koncentratu, najpierw gotuję wywar z mięska, + marchewka, pietruszka, por i do tego dodaje trochę ryżu. Jak ryz się ugotuje to dodaję konentrat pomidorowy, zagotowuję i gotowe. Ja nie daję jeszcze śmietany. Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: Pomidorówka??? 05.04.06, 12:44 Ja też nie radzę jeszcze śmietany. Ja gotuję na domowych pomidorach (na szczęście mama zrobiła zapasy) i zagęszczam tylko mąką kukurydzianą (jesteśmy uczuleni na gluten). Wychodzi pyszna, mała się zajada, ma skończone 19 mieisęcy więc doprawiam jej solą, daję czasami ziele angielskie. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pomidorówka??? 05.04.06, 14:18 ze swieżych ( w sezonie) z pomidorów z puszki z przecierów natomiast - nie uzywałabym koncentratu Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikolaja7 Re: Pomidorówka??? 05.04.06, 22:21 Jqa do rosołku wlewam po prostu trochę soku pomidorowego, sami też taką jemy tyle że ze śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
morepig Re: Pomidorówka??? 10.04.06, 09:18 warzywa+miesko +przyprawy- ziele ang, liscie laurowe, czasem czosnekj i odrobinka soli jak sie zagotuje to troche koncentratu pom i smietana. smietane mozna dawac wczesniej niz inne mleczne przetwory, zwlaszcza ugotowana jak nie to mozesz zabielic mlekiem modyfikowanym, moj woli zabielana.. Odpowiedz Link Zgłoś
morepig Re: Pomidorówka??? 10.04.06, 09:19 aha i my rozne dodatki- albo lane kluski, albo zwykle albo ryz albo i kasza kukurydziana Odpowiedz Link Zgłoś