Gość: guest IP: *.* 16.08.01, 14:14 Napiszcie co i ile jada(ło) Wasze 12-miesięczne dziecko. Mnie się wydaje że moja je mało, ale więcej nie sposób jej wepchnąć. Waga w dolnej granicy normy.Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: ile jada roczniak? IP: *.* 16.08.01, 15:15 Alu nie zadreczaj sie tym. Moja Ola za tydzien skonczy roczek a wazy okolo 8 kg w ubraniu i w pampersie. Na sniadanko jak zje 120 ml kaszki na mleku to SUKCES!!!! i poranek udany; ale czesto musimy zadowolic sie 60-80 i dwoma lyczkami herbatki. Po pieciu szesciu godzinach od sniadania uda sie, ze zje sloiczek zupki. Po poludniu moze pol sloiczka jablek, badz kilka malin, jedna chrupka kukurydziana i 40 ml herbatki. Na kolacje nie robie wiecej niz 150 mleka zageszczanego badz z kaszka, z czego zje moze 120 . W nozy pociaga sobie dla zlagodzenia dolegliwosci zwiazanych z zabkowaniem (ma dopiero 2 zeby) troszeczke cycusia ale to by bylo na tyle. Czasami uda sie jej wcisnac troszeczke kisielu z jagodkami, pol ziemniaczka z naszego obiadu albo czastke jablka. Ale generalnie z jedzeniem to kiepsko, kiepsko. Po miesiacach zamartwiania przestalam o tym myslec. Widac takie sa jej potrzeby. Pozdrawiam serdecznieKasja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ile jada roczniak? IP: *.* 16.08.01, 17:11 Mój Groszek 12.08. skończył rok - waży 7300g ( wcześniak, waga urodzeniowa 1500g ). Rano zjada 150-180 ml mleka z kaszka, po 4 godz. kaszkę z utartymi owocami. Na obiad duży słoiczek ( znaczy jego zawartość ). Po drodze parę chrupek kukurydz. i trochę chlebka bezglutenowego, soczki. Kolacja - 200-240 ml zagęszczonego mleka. Też sobie myślę, że to zbyt mało, ale widocznie tyle mu wystarcza. Pozdrowienia z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ile jada roczniak? IP: *.* 17.08.01, 14:29 Baaardzo serdeczne dzięki wszystkim.Wygląda na to że nie jest tak źle, a w obliczu "pasibrzucha" Kasji to nawet rewelacyjnie. Życzenia wszystkiego lepszego dla wszystkich urodzinowych jubilatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ile jada roczniak? IP: *.* 16.08.01, 19:04 Moja roczna Zosia (jutro urodziny), wcześniak ważący przy orodzeniu 1800 g je rano kaszkę 120 ml, godzinę póżniej słoiczek owoców, w południe zupkę, przed trzecią tata daje jeszcze jeden słoiczek z owocami lub zupkę warzywną, potem moja pierś, na kolację kaszka i w nocy 2-3 razy pierś.Waży 11 kg! Właśnie sobie obliczyłam, że szesć razy zwiększyła swoją wagę w ciągu roku. A jej starsza ośmioletnia siostra, która ważyła 5 kg przy urodzeniu, w jej wieku ważyła też 11 kg, a teraz ledwo 24 kg. Każde dziecko rozwija się indywidualnie. Najważniejsze to nie robić z jedzenia problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ile jada roczniak? IP: *.* 17.08.01, 07:49 Sto lat, sto lat dla Zosi. Dużo radości w poznawaniu świata, uśmiechu na buźce i wiele pociechy z rodzeństwa i rodziców składa Piotruś - Groszek z mamą Lidką i tatą Pawłem Odpowiedz Link Zgłoś