Dodaj do ulubionych

ciasto dla teściowej

IP: *.* 05.09.01, 17:53
Dajcie mi prosze jakiś fajny przepis na ciast: łatwe, nietuczące, ale też reprezentacyjne. Teściowa przyjeżdża!gaja
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ciasto dla teściowej IP: *.* 07.09.01, 09:24
      Marna ze mnie kucharka, ale mogę sie murzynkiem podzielić - szybkie i zawsze wychodzi!!!!!!!!Potrzeba: 1 margaryna Kasiapół szklanki mleka4 jajkałyżeczka proszku do pieczenia4 czubate łyżki zwykłego kakao1 szklanka cukru2 szklanki mąkigarść rodzynektrochę wiórków kokosowych do przybraniaMargarynę, mleko, kakao i cukier wrzucamy NA RAZ do nieco większego garczka, na mały ogień i czekamy, aż się rozpuści - rozpuszcza sie i łączy bez mieszania SAMO. Odlewamy pół szklanki i czekamy, aż wystygnie - mozna przygotować wieczorem a robić na drugi dzień, mozna też wstawić do zimnej wody czy wystawić na dwór - szybciej wystygnie.Po wystygnięciu włączmy mikser - oddzielamy białka od żółtek, zótka do garczka, stopniowo mąkę, proszek, na końcu ubitą pianę i rodzynki.Wlewamy w formę, i do piekarnika na jakieś 45 minut (200-220stopni).Powinien ładnie wyrosnąć i popękać.Jak lekko przestygnie, polewamy tym, co odlałas do szklanki, posypujesz wiórkami i mozna nawet ciepławe jeść. Straszna pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!Napisz, jak zrobisz!!!!!!!!!!!!ebe
      • Gość: guest Dzieki EBE! IP: *.* 22.11.01, 12:22
        Wczoraj zrobilam murzynka na imieniny mezowi! Wyszedl cudo (a ja mam naprawde problemy, zeby cokolwiek mi wyroslo)- a najwazniejsze - smakowal!Dzieki!!!
    • Gość: guest Re: ciasto dla teściowej IP: *.* 26.10.01, 11:41
      To ciastorobię często i moje teściowej bardzo smakuje. Jest też tanie i szybkie.2 i 1/2 szklanki mąki2 łyżeczki sody1/2 szklanki oleju2 łyżki kakao1/2 słoiczka dżemuniecała szklanka cukru4 nieduże jaja1 łyżeczka cynamonu1 szklanka śmietany kwaśnejSuche skladniki wymieszać. Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, mąkę z dodatkami. Dodać śmietanę a na koniec dżem. Życzę smacznego
    • Gość: guest Re: ciasto dla teściowej IP: *.* 26.10.01, 12:19
      1/2 kg mąki kartoflanej2 zbutwiałe jajałyżka proszku do praniałyżka dziegciułyżeczka cyjanku (wystarczy kawowa)garść pajęczynuzupełnić sarkazmem, żeby zabrałozagnieść wolne ciasto, upiec, podać z uśmiechem, czekać.
      • Gość: guest Re: ciasto dla teściowej IP: *.* 03.11.01, 08:39
        Mam nadzieję, że będzie jej smakowało. Smacznego mamusiu :)
        • Gość: guest Re: ciasto dla teściowej IP: *.* 03.11.01, 10:16
          Moze torcik ?potrzeba : 1kg jablek , galaretka cytrynowa , cukier waniliowy,wiorki kokosowe, smietan-fix, smietana do ubicia oraz gotowy spod tortowyjablka obrac zetrzec na tarce i poddusic w garnku na malym ogniu (mozna dodac lyzeczke cukru), do goracego wsypac galaretke wymieszac i zostawic az troszke ostygnie pozniej nalozyc na blat tortowy i do lodowy.Ubic bita smietane nalozyc na torcik i posypac wiorkami. Podawac od razu po nalozeniu bitej smietany.Pycha i szybko sie robi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka