IP: *.* 26.09.01, 15:53
Witajcie!Chciałabym dowiedzieć się jak radzą sobie Wasze (starsze, tzn. przedszkolne i szkolne) dzieci z niejedzeniem słodyczy poza domem.Chodzi mi o dezaprobatę społeczeństwa dla eliminacji cukru z diety dziecka.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: CUKIER IP: *.* 26.09.01, 19:47
      ja moze nie o dezaprobacie, ale...Moja siostra byla opiekunka dwojki dzieci (3 i 5 lat bodajze) w Anglii, w rodzinie o stricte "alternatywnym" trybie zycia: zero slodyczy, telewizji, mleko tylko kozie, jedzenie tylko organiczne, etc. Spoleczenstwo to akceptuje bo jest to modne i poza tym wiecie, Anglicy to wielcy ekscentrycy, nikt sie nie miesza w sprawy innych.Starsze dziecko (synek) znosil to bardzo zle: w "gosciach" rzucal sie na slodycze i do telewizora, od ktorego nie mozna go bylo oderwac, awanturowal sie z rodzicami dlaczego on nie moze byc taki jak inne dzieci. Moja opinia jest nastepujaca: wszystko jest dla ludzi, o ile umiemy z tego korzystac. nie ma co demonizowac spraw blahych (typu cukier, czy telewizja) bo tylko urastaja do jakichs niewyobrazalnych problemow.Bede sie starac, zeby moje dzieci nie jadly slodyczy, postaram sie dostarczyc im innych atrakcji spozywczych, ale nie bede sie rzucac z pazurami na kazdego, kto poczestuje moje dziecko cukierkiem (a jesli juz to na osobnosci)Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka