IP: *.* 29.11.01, 10:06
Uwielbiam ryby.Mam nadzieje, ze moj Kacper (rok i 3dni) tez uwielbia, ale o tym nie wie (nigdy mu jeszcze nie dawalam ryby...)Czy mozecie polecic jakis latwy przepis na smaczna rybke dla roczniaka?Jakie ryby podawac: Slodkowodne czy mozna juz morskie?WIelkie dzieki!laute
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: RYBKA IP: *.* 29.11.01, 11:01
      Rybka po grecku: poddusić na masełku starte jarzynki: marchew, seler, pietruszkę, pora, kalafiora, paprykę i co Ci przyjdzie do głowy, a gdy będą miękkie, dodać rybkę drodno porkojoną i razem udusić (oczywiście dojewając wody). W sezonie można pod koniec dodać pomidorki, lub przecier. W wersji dorosłej jest jeszcze cebulka, a rybka nie duszona, tylko smazona w mące a potem obłożona jarzynkami. Dobra jest z ryżem, ziemniaczkami albo solo.Smacznego!
      • Gość: guest Re: RYBKA IP: *.* 02.12.01, 22:35
        ja robię podobnie, ale bez przecieru i też pycha. z brokułami. slodkowodnych nie daję bo są "pedzone". najlepiej dalekomorskie i nie z BAłtyku. Wiem , ze to trudne do znalezienia-ale moze jakies mrozonki.moj synek uwielbia tez sledzie i lososia smazonego. nie wpomne o rybce wedzonej, bo wcina pol na raz , a to przeciez niezbyt zdrowe-wiec czasami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka