IP: *.* 18.12.01, 16:08
e-mamy, generalnie rzecz biorąc moje dziecko ma wilczy apetyt i je chętnie, jada zdrowe rzeczy typu mleko, jogurty, serki owocowe i waniliowe, owoce w kawałkach i z deserów słoikowych, zupy z mięskiem, mocno wielo-warzywne, gęste..., bułeczkę kajzerkę zje, placka z jabłkami racucha zje, i ryż z kotlecikiem i ziemniaczki, no i wędliny bardzo lubi, serkiem żółtym nie pogardzi, jedno co jej nie idzie to surówki i surowe warzywa. Pewnie niejedna mama niejadka pozazdrości tego co je Olka (23,5 miesiąca), ale ja chciałabym aby jadła surowe warzywa też, np pomidora, ogórka, marchewkę. Czy można coś zdziałać czy poczekać ?????
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: WARZYWA IP: *.* 19.12.01, 08:59
      Miałam ten sam "problem". Mój synek (21) bardzo, ale to bardzo lubi ziemniaczki, zaczęłam więc "przemycać" Mu surówkę właśnie w nich. Drobniutko posiekaną mieszałam z rozgniecionym ziemniakiem i zjadał. A teraz polubił i zje bez kombinowania. Inna sprawa jest z pomidorami - te mógłby jeść solo na okrągło. Ostatnio spałaszował też ogórka kiszonego (obranego ze skórki).
      • Gość: guest Re: WARZYWA IP: *.* 02.01.02, 10:14
        A moja Olinka 23 m-ce do niedawna jadła warzywka ugotowane i uparowne aż się "uszka" trzęsły. Teraz wypluwa i to zarówno warzywa jak i kasze zupy. Jedyne co jada to rosołek lub rzadką zupkę z kluskami, ziemniaczki, czasem jogurt i serek waniliowy. Tego ostatniego nie daję zbyt często. Soki? raczej nie raz na kilka dni wypije gruszkowy klarowny. Jabłko też ostatnio w niełasce.Tylko że ostatnio wychodzą ząbki i był problem z pleśniawkami, więc może dlatego. Pomysł z dodatkiami do ziemniaków kupuję, chociaż chyba nie wypali bo mała jak coś wyczuje to momentalnie ląduje na podłodze, oj.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka