Dodaj do ulubionych

czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu

IP: *.* 21.01.02, 07:55
Minął weekend - no i jak? Liczenie kalorii rozpczęte - czy zaczynamy od dzis?
Obserwuj wątek
    • Gość: pomarańcza Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 08:34
      Zdecydowanie od dziś.Wczoraj u kolezanki jadlam bombe kaloryczna-ciasto Rafaello,ale nieco inne niz podawane na fowum i jeszcze wzięłam przepis na ciasto o kuszącej nazwie-Snickers.Az sie boję myśleć...
    • Gość: olaj Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 08:41
      Tak, tylko jak!Moje dziecko skończyło roczek, więc weekend był koszmarny, byłam przekonane, że przez najbliższe dni obędzie sie bez jedzenia. Niestety rano z przyzwyczajenia złapałm kawałek ciasta (czytaj kawał).Jak tu schudnąć!?Ja nie mam w ogóle silnej woli, potrzebuję wsparcia mechanicznego. Wszystkie zioła wypróbowałam, kuleczki homeopatyczne też, zabronione tabletki na otyłość, itd.Sądzę, że kazda z nas może napisać książkę o odchudzaniu, ale chyba niewiele bez efektu jojo!!!Więc proszę piszcie, może nam się uda!Pozdrowienia. Ola
    • Gość: goga Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 08:53
      No chyba najlepiej , ale i najtrudniej bedzie zmienic przyzwyczajenia zywieniowe na stale !!!Wiem bo kiedys nie jadlam slodyczy i po pewnym czasie przestalo mnie do nich ciagnac !!!Wiec moze powoli krok po kroczku! Mysle , ze musimy czuc naprawde wewnetrzna potrzebe, tzn. musisz byc zdeterminowana.Po drugie probowac przygotowac sobie latwe do zlapania posilki inne niz ciasto ! ( nie wiem moze jakis chlebek chrubki , lub owoc itp)Po trzecie troszke ruchu.Po czwarte duzo wiary i optymizmu i nie zalamywac sie !!!
      • Gość: olaj Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 11:43
        Wszystko to wiem.Od 3 lat (także w ciąży) systematycznie uprawiam aerobik, step, itd.Jeśli chodzi o słodycze, to nie jadłam 6 miesięcy (karmienie piersią). Teraz skubię co się da.Waga moja mnie zabija, ale mimo wszystko nie potrafię sie opanować.Jestem przez cały czas nerwowa, szafę mam pełną zamałych rzeczy, "bo jak schudnę to muszę mieć w czym chodzić", spodnie noszę prawie 2 lata!KoszmarOla
    • Gość: Lilly Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 09:30
      Własnie, najaważniejsza w odchudzaniu jest - SILNA WOLA - dla mnie prawie pojęcie niestety zupełnie abstrakcyjne. No i konsekwencja w działaniu. Prawie taka sama abstrakcja.Miałam zacząc w weekend, ale bylismy u moich rodziców, a mama, wiedząc jak kocham faworki, nasmażyła ich cały talerz... No comments. Przezornie wyjadłam je wszystkie wczoraj wieczorem, żeby dzis mnie nic nie kusiło.Rozmawiałam kiedys z lekarzem specjalizującym się w dietach i odchudzaniu i pamiętam, że on powiedział mi, że największe znaczenie dla naszego samopoczucia (pod względem odczuwania głodu) w ciągu dnia ma pierwsze 10 minut tuż po otwarciu oczu. Należy wtedy rzucić cos na żołądek, przy czym to cos to najlepiej jogurt z musli popity ciepłą wodą lub słabą herbatą. Robiłam tak i faktycznie kolejny głód odczuwałam dopiero koło 11, 12 w południe. Dzi też tak zrobiłam i muszę przyznać - głodna nie jestem.
    • Gość: jagodzianka Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 09:56
      Jak to jest, że im bardziej się odchudzamy tym bardziej myślimy o jedzeniu? Ja się nawet posunęłam dalej - oglądałam wystawy cukierni przez 5 minut codziennie. Mąż się ze mnie śmiał, że uprawiam samogwałt (hi, hi ,hi). Ale co się napatrzyłam to moje. Ja też zaczynam od dzisiaj. A tak naprawdę to wydaje mi się, że o tej porze roku najgorszy jest brak ruchu. Po pracy siedzi się tylko w domu, to kisielek dla małej , a to budyń itp. Wiosną i latem zaraz po powrocie z pracy wybywamy z domu na rowery, albo rolki i jeździmy do 20 - 21, a jak człowiek wróci do domu to jest taki zmęczony,że się nawet jeść nie chce...A zimą jak mam się zmobilizować i ćwiczyć na dywanie to mi się nie chce. Więc kochane - BYLE DO WIOSNY!!!!!!!!!
    • Gość: Kasia_M Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 10:37
      dołączam dziewczyny :)moją bolączką też jest niekonsekwentność - zaczynam dietę, wytrzymuję dwa dni i potem ciach - już stoję przy lodówce i wcinam - albo kuszę się na resztki co dziecko nie dojje...na szczęście Marta zaczyna przedszkole - chociaż znowu dziś nie poszła (kaszel w nocy) więc będzie ciężko - ale jakoś wytrzymam...muszę bo rozmiar 40 śni mi się po nocach ......(taki miałam przed ciążą)
    • Gość: paulinaw Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 10:55
      a ja przed ciaza mialam rozmiar 38 a teraz 44! tyle, ze moje dziecko ma juz roczek, a mi sie udalo schudnac dopiero 5kg... i to w ostatnich 3 miesiacach... mam niedoczynnosc tarczycy i biore hormony, po ktorych podobno mialam BARDZO szybko schudnac! tymczasem, wydaje mi sie, ze to wcale nie zasluga tabletek :) juz nie wiem co mam robic, chyba wszystko wybrobowalam - poczawszy od wszelkich herbatek, diet, cwiczen itd. itp., mam lzy w oczach, kiedy w sklepie przymierzam kilka par spodni i wszystkie sa za waskie... w biodrach! to moj najwiekszy problem, aktualnie wygladam jak gruszka... o ile brzuch wrocil "do normy" to z tymi chol... biodrami juz nie wiem co mam zrobic! wyprobowalam setki cwiczen i nic! do wagi sprzed ciazy zostalo mi jeszcze 7-8 kg...
    • Gość: Mela Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 11:03
      jojo (nie mylić z efektem jojo) poleciła mi ksiązkę Montignaca "Jesc aby schudnać" Są tez inne, o podobnych tytułach, "podróbki" własciwej.Na podstawie ksiązki schudłam ja, mama, siostra i ciocia ważąca 100 kg - dzieki Ci jojo :hap: Bez zadnej gimnastyki.Ksiazka zaklada jedzenie w dowolnej ilosci okreslonych potraw, nie dpopuszczjacych do wzrostu glukozy we krwi.Przeciez Ewie Bem tez się udało, prawda?((((Uściski))))Mela
      • Gość: Lilly Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 11:08
        Słyszałam o tej diecie - ale jak każda dieta przeraża mnie - nie mam czasu ani siły, żeby pół dnia spędzać w kuchni, a gotując jakies udziwnione potrawy. Ponoć z tą dietą jest zupełnie inaczej - czy w wielkim skocie możesz mi Melu napisać o co chodzi? A zaraz po pracy lecę do księgarni i kupuję książkę...
        • Gość: Mela Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 11:15
          Dieta zkałada niełaczenie produktów zawierających białko i węglowodany - tak w skrócie. Można zjesc mieso z sorowka, ale bez ziemniakow, mozna jajecznice na tlustym boczku, ale bez chleba. A jesli frytki - to same. Nie chodzi tu o gotowanie wymyslnych potraw, raczej o wybieranie z tego co sie je na co dzien okreslonych skladnikow. Dieta ma jak najbardziej naukowe uzasadnienie (moja mama jest lakarzem - przyznala autorowi Nobla :) ) Nie ma zadnych ograniczen co do ilosci zjadacych potraw.Ale uwaga - osoby uwielbiajace cistka i slodycze, jedzace trzy paczki dziennie lepiej niech jej nie kupuja. Albo uwielbiajace ziemniaczki polane tlustym sosem robionym na smalcu. Cudow nie ma.Mela Ksiazke kupilam w ksiegarni internetowej Merlin.
          • Gość: Lilly Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 11:28
            Dziękuję. Wyskoczę do księgarni - mam ją na szczęscie tuż obok. Może będę miała szczęscie i ją dostanę.
            • Gość: Lilly Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 12:35
              Książkę kupiłam . Zacznę czytać wieczorem, ależ mnie to korci. Jak przeglądałam - wynika, żw wiele produktów jest rzeczywiscie dozwolonych, trzeba tylko pamiętać, aby ich tradycyjnie ze sobą nie wiązać.Uuu.. Ale jestem podekscytowana!
      • Gość: sawlb Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 18:07
        Melu,Mowisz o montim? Jesli tak to ja tez sie przylacze. Tracilam 5kg na tydzien i nawet teraz nie mam ochoty na slodycze. Po zajciu w ciaze stosowalam sie do tych samych zasad choc czasem gore braly zachcianki ale i tak przybywa mi na wadze tylko troszeczke-tyle ile powinno.Naprawde polecam. Po przejsciu na Montiego nie wierze juz w zadne 1000 kalorii ani inne diety.
    • Gość: yoko Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 12:29
      Otóż to SILNA WOLA i SAMODYSCYPLINA to jest to czego mi brakuje. U mnie to jest wogóle dziwny problem, bo ja generalnie słodyczy nie lubię. Uwielbiam za to mięsko, sery (niekoniecznie biały i chudy), ziemniaki (bez sosów), kluski i słodką kawkę i herbatkę.Nie wiem jak to w końcu jest z karmieniem, bo niektóre e-Mamy twierdzą że jak się karmi to się chudnie. Ja karmię już prawie 15 miesięcy i z tym chudnięciem to chyba nie jest do końca prawda, albo mój przypadek jest wyjątkiem.Wagę sprzed ciąży osiągnęłam już po porodzie (w ciąży przytyłam 6 - 7 kg) a nawet zmniejszyła się o ok. 2 kg.Ale mnie to wcale nie satysfakcjonuje. Teraz moja waga jest generalnie od porodu stabilna, ale to nie znaczy prawidłowa.Na dodatek wszystkie preparaty typu chrom i podobne są zabronione podczas karmienia.Próbowałam nawet się przemóc i pić niesłodzoną herbatę i rezygnować z kawy (bo gorzkiej nie wypiję), ale co z tego jak taka herbata to dla mnie męka.Oprócz tego nie lubię warzyw gotowanych, za owocami też nie przepadam, nie cierpię chrupkiego pieczywa. I dlatego nie wiem co powinnam zrobić aby zgubić te zbędne kilogramy.Nie przemawiają do mnie wszelakie diety cud, bo wszystkie podane tam potrawy są dla mnie po prostu niesmaczne.Może któraś z Was ma podobny problem, a może któras już sobie z takim problemem poradziła?Wszelakie rady i podpowiedzi będa bardzo mile widziane.Pozdrawiam. Aga mama Cezarka.
    • Gość: pomarańcza Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 21.01.02, 20:15
      Dziewczyny czy mozecie podac wiecej szczegółów o Montim-ja po prostu nie znosze wczytywania sie w tego typu poradniki za to uwielbiam jakktos kto stosował powie od siebie co i jak.Pozdrawiam Ola
    • Gość: olaj Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 22.01.02, 09:46
      Wiecie, tak sobie czytam te posty (i moją rozpacz z wczoraj) i przypomniałam sobie dietę (do przeżycia), którą stosowałam i po której schudłam z 15 kg w 1.5 miesiąca (muszę zacząć od nowa!!!!).A mianowicie na śniadanie jogurt, jaki się chce (100g) do 130 kalorii, obiad - taki jak zwykle (wiadomo, bez przesady, ale marzenia dzienne można spełnić); na kolację do godziny 18-tej owoc - nie ananas, tylko jabłkosmileNie trzeba nic wymyślać, wiem, że w ciągu tygodnia można schudnąć od 3-5 kg.Dietę stosowałam ja (teraz nie mam silnej woli), koleżanki z aerobiku (sukcesy od 5 do 30 kg).Wiem to wszystko dokładnie, ponieważ moja siostra jest instruktorem z pasją, więc wszystkie wiadomości mam non stop.
      • Gość: Lilly Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 22.01.02, 10:02
        No a czy po takiej diecie nie ma potem gwałtownego przyrostu wagi? Kiedy się zacznie już normalnie jesc? Chyba, że na zawsze pożegnać mam chlebek z masełkiem...
        • Gość: olaj Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 22.01.02, 12:22
          Z tego co pamiętam, wagę utrzymywałam chyba 3 lata.Później zwariowałam w 7 miesiącu ciąży, a teraz nie mogę się zmobilizować.
        • Gość: Alka Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 23.01.02, 08:54
          Oj! Jakaś roztrzepana wczoraj byłam i głupot troszkę napisałam! Przepr!!! Chlebek zmasłem jak najbardziej można, bo węglowodany można łączyć z tłuszczem. Troszkę więcej napiszę w osobnym poście jak będę miała chwilkę więcej. Pozdr. :hello:
    • Gość: Alka Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 22.01.02, 11:23
      Ta dieta to właściwie nie dieta tylko sposób żywienia, a to oznacza, że na zawsze trzeba pożegnać chlebek z masełkiem... Ale ja sobie pozwalam na takie grzeszki żywieniowe, bo wg. tej diety ciastka na jajkach jeść się nie powinno - a ja wciągam 1 dziennie i nie przeszkadza mi to w chudnięciu. Huuuuura! Więc chlebek z masełkiem też przechodzi (byle nie za dużo) ;-)
    • Gość: Viola_emama Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 22.01.02, 20:14
      Hej dziewczyny!Po ciazy zostalo mi okolo 10 kg nadwagi ,wiec zaraz postanowilam sobie ze schudne ,a mialam wspanialy bodziec-chrzciny synka.A wiec ,glodzenie sie ,cwiczenia,pomogly mi zbic 6 kg,wiec bylam strasznie szczesliwa....ale po chrzcinach mozecie sobie wyobrazic ,tony jedzenia , a ja biedna niemogac sie oprzec wyjadalam wszystko z lodowki (tlumaczac sobie ze szkoda wyrzucic!!! :lol:),tak wiec nadwaga wrocila z powrotem nawet z nadwiazka :-(.Tak mijaly dni ,az znalazlam sprzymierzenca ,mojego meza ,ktory tez postnowil troszke zrzucic ,wiec mam nadzieje ze bedzie mi latwiej .Trzymajcie kciuki,bo same wiecie jakie my kobiety jestesmy slabe :lol:.Pozdrawiam-Viola mama Kevinka
      • Gość: IzaM Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 23.01.02, 00:20
        :hello:Viola,oczywiscie trzymam kciuki za was.Szkoda,ze moj maz nie chce sie troche odchudzic tylko znosi do domu rozne slodycze i robi sobie wieczorem pyszne kanapki...Ja podobnie jak ty niedawno schudlam 10kg,wszyscy mnie chwalili,ze dobrze wygladam.Ale te 10 kg znow do mnie wrocilo :cry:Nie mam silnej woli,a moze mi sie nie chce?Najgorsze jest jednak zjadanie,"aby sie nie zmarnowalo".
    • Gość: kajaczek Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 24.01.02, 22:55
      Hej dziewczyny!zapisuję się do tego kółka wspierającego,ja stosuję dietę Montiego trzeci miesiąc i udało mi się już schudnąć 16 kg.Instrukcje otrzymałam przesyłką od lekarza,który odchudza tą dietą a udzielał mi porad przez internet.Od tegoż lekarza miałam tylko podstawowe informacje ale na tyle skuteczne,że jednak schudłam(przez pierwsze tygodnie drastycznie,teraz już wolniutko)a książkę "Jeść aby schudnąć" mam od paru dni i zdążyłam tylko zerknąć i stwierdzam,że to pierwsza dieta,która lepiej wygląda w praktyce niż w teorii.Czytając można mieć wrażenie nadmiaru zakazów jednak gdy się to wprowadza w życie to chudnie się bez specjalnego głodzenia(ja po Cambridge stwierdziłam,że nigdy więcej nie przeżyję ssania w żołądku).Dla mnie to była dieta ostatniej szansy gdyż miałam sporą hipoglikemię i przy ograniczaniu jedzenia trzęsło mną jak we febrze.Teraz nie mam tych problemów i dla mnie ta dieta to faktycznie odkrycie na miarę Nobla.Nadmienię tylko,że przede mną jeszcze jakieś 15kg. do schudnięcia i pierwszy raz nie przeraża mnie ta myśl-byle tylko wytrwać i zacząć się ruszać bo waga zaczęła zwalniać.
      • Gość: Małgola Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 24.01.02, 23:20
        Uwielbiam takie pozytywne posty a już najbardziej te w temacie odchudzania. Ja jutro odbieram książkę i zabieram się do rzeczy! Dorotko, mam nadzieję że jako doświadczona w tej materii pomożesz w przypadku problemów?
      • Gość: Lilly Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 25.01.02, 07:02
        Kajaczku, a masz może namiary na tego internetowego lekarza?Liczymy na Twoją fachowosc! Ja jestem od tzrech dni na diecie - nie czuję głodu, czuję się tak jakos lżej, ale nie wchodzę na wagę, bo po trzech dniach cudów przecież nie ma.Przyznaję, trochę mi się mylą fakty, co można łączyć a co nie, wielkie ksero na lodówce jest pewnym drogowskazem, ale Twoje wskazówki prosto z życia będą jak najbardziej wskazane.
      • Gość: pomarańcza Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 25.01.02, 08:53
        Bardzo proszę o namiary na tego lekarza a przede wszystkim czy mogłabys podać jak konkretnie wyglada Twój jadłospis,bo mnie też odstrasza ogromna ilosć informacji zawartych w książce.Myślę,że szczegóły od kogos kto stosuje te dietę będa bardzo pomocne.Pozdrawiam OlaP.S.Mam do zgubienia 5 kg czy wtedy ta dieta też daje dobre rezultaty?
        • Gość: Eki Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 25.01.02, 09:05
          Ja tez się dołączam do prośby. Mam do zrzucenia 20 kg.
    • Gość: olaj zdecydowanie od dzisiaj dieta IP: *.* 25.01.02, 09:41
      Ogłaszam jestem na diecie.Muszę schudnąć 15kg (i schudnę!).Daję sobie 2 miesiące.Trzymajcie kciuki.Ola
    • Gość: kajaczek Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 25.01.02, 18:42
      Hej dziewczyny! pochwaliłam się i teraz aż się wystraszyłam odpowiedzialnosci za wasze diety-bo może nie u wszystkich to takie łatwe jak opisałam w moim przypadku,w każdym razie spasować z jedzonkiem trzeba -to zrozumiałe.Adres lekarza,od którego miałam informacje:asmed@hoga.pl,facet nazywa się Andrzej Szczerek a swoje"kompendium odchudzania"przesyła za 50zł.+koszt wysyłki.Przedtem jednak odbywa się wirtualna wizyta u Niego,tj.przysyła ankietę ze szczegółowymi pytaniami dotyczącymi:odżywiania(co jemy,ile,jak?),aktywności,itp.i na tej podstawie podaje wyliczony body index i jakby indywidualne zalecenia,które w rzeczy samej nie są warte zachodu gdyż sama wiedziałam,że mam sporą nadwagę a jeśli jem dużo słodyczy i mało sie ruszam to zalecany pewnie będzie ruch i ograniczenie węglowodanów.Istotne dla mnie było kompendium -to jakby książka Montiego(na którą ciągle brak mi czasu)ale ograniczona do najważniejszych kwestii.Tak więc przede wszystkim trzymam się tabelek(z indeksem glikemicznym)i co już sięga 50 w tabeli to przynajmniej ograniczam.Nie jadam wcale chleba,choć można ale lepiej to odłożyć na potem,a zresztą trudno w Poznaniu o chleb z pełnego przemiału-kupowałam na Zeylanda ale i tak nie byłam pewna czy to na pewno taki chleb,który "mieści się w 50-tce".Jem dużo owoców(głównie jabłka),warzyw(teraz słoiki-puszki niemile widzane),jem gotowane i smażone mięso,ryby(także wędzone i tłuste),ulubione awokado,suszone morele i śliwki,różne sałatki(byle bez kukurydzy),różne sery,jak jem na mieście zamawiam mięso i sałaty o surówki pytam czy na pewno nie są słodzone?(mówię,że mam cukrzycę i to dla mnie ważne).Generalnie wg.zaleceń lekarza czego nie jestem pewna(zawartości węglowodanów)tego nie jem.Piję dużo jogurtu naturalnego bez cukru-sama go robię domowym sposobem(przegotowane mleko+żywe kultury bakterii)do tegoż jogurtu dodaję otręby albo suszone owoce.Według zaleceń lekarza było też rozpoczęcie diety tygodniem oczyszczającym tj.osławiona zupa kapuściana+warzywa lub owoce (dokładny rozpis na 7dni).A do tego wszystkiego duuuuuużo vitalinei.
      • Gość: lidka Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 25.01.02, 19:23
        Ja też przyłączam się do klubu, muszę zrzucić 10 kg. Jednak zaczynam za tydzień, bo teraz jadę w góry do rodziny i będę jadła co mi dadzą.Dorota, ja też jestem z Poznania. Chyba się z Tobą umówię, to pogadamy o Montim.PozdrowieniaLidka
    • Gość: kajaczek Re: czerwona herbata chińska - wspieramy się w odchudzaniu IP: *.* 25.01.02, 20:32
      Lidko chętnie się umawiam w Sphinxie przy pysznym jedzonku ,co ty na to? Szansą na spotkanie będzie też "zlot"poznańskich e-mam ,skoro teraz wyjeżdżasz to pewnie będziesz w następnym terminie ja z Kajką też będę w lutym.Tak sobie narobiłam tym publicznym chwaleniem się,że mi się dziś skrzynka nie domyka a dr Szczerek będzie mi pewnie płacił za reklamę.Do wszystkich dziewczyn,które będą chciały "odwiedzić" Pana Doktora.Ja wybrałam lekarza zamiast książki Montiego bo chciałam mieć wsparcie,jednak muszę wspomnieć,że do Pana Dr-a dzwoniłam i mailowałam zanim otrzymałam od Niego materiały.Po otrzymaniu przeze mnie kompendium Pan Dr przestał odpowiadać na moje maile-bo a). uznał,że ma mnie z głowyb). miał mnie już serdecznie dosyć bo jestem bardzo drobiazgową osobą i potrafię zadręczyć na śmierć milionem pytań.Obie odpowiedzi są równie prawdopodobne i nie stawiają Pana Dr-a w złym świetle bo jakby nie było wywiązał się ,no i ile Mu mogę zawracać głowę za 50 zł.? Pozdrowienia dla odchudzających się i tych,które będa się odchudzać(czyli wszystkich e-mam).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka