Dodaj do ulubionych

PRZEPISY-szukam ,dieta

IP: *.* 03.02.02, 19:59
Cześć dziweczynyszukam jakiś przepisów na ciasta, ciastka bez mleka i jajek kurzych, karmię piersią , a nie mogę tego jeść. Jestem na diecie od 9 m-cy , również bez słodyczy- bardzo zaczynam juz tęsknić, szczególnie, że zbliża się Tlusty Czwartek!!Mam już dość dżemów i rodzynek- moje substytuty, i tak bardzo chciałabym zjeść jakieś CIASTO!!Będę BARDZO wdzięczna za jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam, Beata,PS. aha, mo0gę jeść jajka przepórcze, a nie wiem czy one się nadają.
Obserwuj wątek
    • Gość: AnnaB Re: PRZEPISY-szukam ,dieta IP: *.* 04.02.02, 12:06
      Szarlotka zadnych jajek i mleka1 szklanka maki pszennej1 szklanka kaszy mannej1 szklanka cukru1/2 lyzeczki proszku do pieczenia torebka cukru waniliowegookolo 1kg jablekMaka+kasza manna+cukier+cukier wan.+proszek do pieczenia - to wszystko wymieszac.jablka zetrzec.Tortownice wysmarowac tluszczem i wsypywac warstwami kolejno:ciasto, jablka , ciasto , jablka.Warstwy nie moga byc grube.Na wierzchu najlepiej jab´lka.Temp okolo 180 stopni piec okolo 50 60 min.Dodam ze to przepis wyprobowany, a przepis pochodzi , od ktorejs z dziewczyn z forum.:hello:
    • Gość: kukielka Re: PRZEPISY-szukam ,dieta IP: *.* 06.02.02, 14:13
      Jeżeli nie jesz mleka i jajek, to wejdz na strony wegańskie np www.puszkaka.spinacz.plpozdrawiam KatarzynaWEGE-CIASTO1,5 kg dojrzalych bananowsok z 1 cytryny3 garscie platkow owsianych1 garsc slonecznika1 garsc sezamunieco wiorkow kokosowych10 dag rodzynkowsol do smaku---banany zmixowax, dodac do nich pozostale skladniki i wymieszac calosc,piec w temp. 200 stopni przez ok 45 minpodawac po ostygnieciu, posypane wiorkami kokosowymi, ozdobione kawalkamiobranego i pokrojonego banana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka