Dodaj do ulubionych

obiadki dla dwulatki

IP: *.* 08.03.02, 14:23
ale mi się rymnęło,Ola ma 2 lata i 2 miesiące, od jakiegoś czasu nie ma ochoty na obiadowe zupy, które do tej pory robiła jej babcia (przetarta zupa jarzynowa z mięskiem, gesta i pożywna, potrafiła zjeść cały słoik twist)lub GERBER/BOBOVITA (czasami jadła z równym zapałem słoiki). Teraz z łaski zje słoik, babcina zupa całkiem nie idzie, warzyw w postaci surówek czy jarzyny nie zje, mowy nie ma, z takiej zwykłej nieprzetartej zupy to wypije kilka łyżek, parę ziemniaczków zje bo lubi i tyle.... nie wiem co jej dawać na obiad żeby jadła warzywa no i zupy jakieś, w końcu to chyba podstawa żywienia takiego dwulatka? jakie obiady jedzą wasze dwu-trzylatki? moze coś poradzicie??? - maria (pracująca)mama Oli
Obserwuj wątek
    • Gość: monikap Re: obiadki dla dwulatki IP: *.* 08.03.02, 15:05
      Cześć MariaWiktoria jada np naleśniki z serem, lubi też gotowana rybe z ziemniakami i surówka (np drobno pocięta kapusta pekińska pomieszana z serkiem homo), spagetti z sosem pomidorowym, cielęcine w jarzynach (tartych) i pomiodorach, makaron razowy z serem białym itp. Raczej (ma 23 m-ce) jada to co my tylko mniej pikantne !monikap
    • Gość: Sylvia Re: obiadki dla dwulatki IP: *.* 08.03.02, 15:50
      Moja Madzia ma 2,5 roku. Od dłuższego czasu nie jada zup pod żadną postacią. Na początku rwałam włosy z głowy, bo przecież "Zupa to podstawa" (jak mawiała babcia i lekarz), ale co miałam zrobić.. Przecież dwulatkowi nie wcisnę na siłę. Dałam sobie spokój. Zamiast zupy je tylko drugie danie. Poza tym staram się jej podtykać warzywa które lubi i robić różne sałatki, w których również przemycam warzywa. Jak się dowiedziałam, będąc u babci, Madzia często je zupę (chyba na zasadzie, że to większa atrakcja niż w domu), ale też niezbyt dużo.Trzymaj się,Sylvia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka