Dodaj do ulubionych

Czerstwy chleb

IP: *.* 06.04.02, 23:44
Czy macie jakieś patenty na zagospodarowanie czerstwego chleba? Znalazłam kilka przepisów, ale niesprawdzone. Oczywiście możemy pominąć sposób, jak zrobić bułkę tartą, a potem kotlety, klopsiki, zasmażane warzywa itp. ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania(mama-Karoli) Re: Czerstwy chleb IP: *.* 08.04.02, 20:17
      U mnie w domu czerstwy chleb zjada pies ;), przepada za takim wyschniętym na wiór, natomiast czerstwą bułkę najczęściej zużywam w znane Ci sposoby... Ale mam jeden patent na to co zrobić może nie z czerstwą, ale z "niedzisiejszą" bułką. Smażę ją najlepiej na masełku wcześniej obtaczając w jajku, trzeba jeść póki ciepłe i można posypać cukrem. Pycha. Z chlebem też można zrobić coś podobnego tzn. usmażyć, ale już bez jajka. Poza tym oczywiście grzanki z serem żółtym i dodatkami według uznania...
      • Gość: Iw Re: Czerstwy chleb IP: *.* 09.04.02, 06:56
        Bułkę można tez najpierw obtoczyć w jajku rozmieszanym z mlekiem (tego mleka niewiele, mniej wiecej tyle co jajka), usmażyc na masełku i posypać cukrem pudrem, PYCHA :).Iwona
      • Gość: Iw Re: Czerstwy chleb IP: *.* 09.04.02, 07:00
        Można też robic zapiekanki z bułka lub chlebem: warzywa, pieczywko pokrojone w kromki lub kostkę, na to żółty ser i do piekarnika. Można tez wczesniej polac sosem zrobionym ze smietany i bulionu, ale nie za duzo, żeby pieczywo bylo chrupiace.Smacznego,Iwona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka