IP: *.* 18.04.02, 21:30
Dziewczyny,mam pytanie:kiedy wprowadzić nowe posiłki do jadłospisu maluszka?Mój synek ma prawie 4,5 miesiąca i jest karmiony butelką.Zastanawiam się, czy można podawać takiemu maluszkowi zupki, jabłuszka (np. gerbera)?Może lepiej, abym sama gotowała...Właśnie nie wiem co zrobić, czekam więc na wasze sugestie.Pozdrawiam,Petra
Obserwuj wątek
    • Gość: aneea Re: Posiłki IP: *.* 19.04.02, 08:48
      Witaj Petra!wg porad lekarzy dziecko karmione butelka mozna podawac pokarmy inne niz mleko juz od 4 miesiaca (czyli zaczynasz po skonczeniu przez synka 4 miesiecy). Chyba najlepiej zaczac od jablek, ewentualnie marchewki. Wszystko oczywiscie w postaci papki. My debiutowalismy z marchewka, jablka byly dla Nadii zdecydowanie za kwasne. Powiem Ci z doswiadczenia, ze poczatki zwykle sa baaardzo ciezkie, wiecej laduje na zewnatrz niz w buzi, potrzeba duzo cierpliwosci. My jedlismy (i jemy do tej pory) tylko sloiczki. Tak jest bezpieczniej i wygodniej :)A Nadia teraz wcina wszystko z duzym apetytem i z jedzeniem nie mamy zadnych problemow, czego Tobie tez zycze :)An.
    • Gość: Lia Re: Posiłki IP: *.* 19.04.02, 17:50
      Petra, spróbuję wysłać do Ciebie Tabelę żywienia firmowaną co prawda, przez NESTLE, ale zgodną z zaleceniami IMiD :hello: Lia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka