eta78 08.12.06, 13:12 Dziewczyny co sądzicie o mleku ryżowym dla 10miesięcznego szkraba?Mała ma skaze białkową i już sama nie wiem co podawać bo na razie nie chce innego mleka jak tylko z cycusia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta308 Re: mleko ryżowe 09.12.06, 15:52 A jest takie mleko ? Moj tez mial skaze i pil bebilon pepti .Pozniej zageszczalam kaszkami ryzowymi ( smakowymi ) Odpowiedz Link Zgłoś
izulka28 Re: mleko ryżowe 09.12.06, 17:17 Jest takie mleko w sklepach ze zdrową żywnością. Dość drogie bo litr takiego mleka kosztuje ponad 8 zł. Moja mała też ma skaze i też jest tylko na piersi. A po co chcesz podawać dodatkowe mleko,skoro chętnie pije z piersi? Odpowiedz Link Zgłoś
eta78 Re: mleko ryżowe 09.12.06, 19:49 Dzięki za odpowiedzi.IZULKA pytasz dlaczego chce odstawić od piersi.....po pierwsze mam już mało mleka w jednej piersi-prawie wcale a po drugie chce już ją po prostu na dobre odstawić.Myśle,że teraz będzie łatwiej niż jak już będzie bardziej "kumata" Odpowiedz Link Zgłoś
izulka28 Re: mleko ryżowe 09.12.06, 21:54 A może dokarmiać ją butlą z jakimś mleczkiem dla alergików? Moja ma 8,5 miesiąca,ale narazie nie myślę o odstawieniu,zresztą mój mały ssak by mi na to nie pozwolił Wiesz co?Jak mogę coś doradzić - karm póki to Twoje mleczko jeszcze jest,zbliża się zima,w maminym mleczku jest mnóstwo przeciwciał,ja o odstawieniu bym pomyślała na wiosne. Dzidzia też musi dojrzeć do odstawienia od piersi,a wydaje mi się,że jak Ci się mleko straci to napewno pójdzie to o wiele łatwiej,bo jak już nic nie będzie leciło to maleństwo nie będzie chciało ssać (oczywiście życzę obyś miala mleczko jak najdłużej ) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś