alfikus 09.12.06, 13:11 Moja córka ma 11 m-scy i chciałabym zrobić jej na obiad pulpeta ale nie wiem jak się do tego zabrać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta308 Re: Jak robicie pulpety? 09.12.06, 15:50 Kup piers indycza i troszke boczku , zmiel , dodaj do tego jajko , troszke soli , pieprzu , ja jeszcze dodaje cebulke , ale moj synek jest starszy , troszke bulki tartej . Wszystko zmieszaj . Musi to byc zbite , inaczej rozwali sie podczas gotowania . Zrob male kuleczki , czesc zamroz . Pogotuj w wodzie ok . 30 min , do wody wrzuc listek , ziele ang , bedzie to mialo lepszy smaczek . Pozniej zrob sosik . Bedzie wcinala , ze hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
marta308 Re: do marty 11.12.06, 09:54 Mozna , ja zamrazam i mojemu synkowi nic nie jest . Odpowiedz Link Zgłoś
marta308 Re: Jak robicie pulpety? 11.12.06, 10:02 Zapomnialam jeszcze dodac , ze czasami jak nie dostane piersi indyczej , to kupuje lopatke i oczywiscie boczek ( wszystko trzeba zmielic ). Jest jeszcze lepsza , bo drob jest troche suchy . Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Re: Jak robicie pulpety? 11.12.06, 13:10 to musze spróbowac zamrozic. ja czesto robie klopsiki na bierzaco i czasami sporo zostaje, wiec lepiej zamrozic do nastepnego razu. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Jak robicie pulpety? 11.12.06, 13:21 Ja robiłam klopsy bez cebuli i boczku. Jak dziecko było starsze dodawałąm czosnek lub koperek. Albo potem cebulę. Odpowiedz Link Zgłoś
marta308 Re: Jak robicie pulpety? 11.12.06, 18:28 Boczek dodaje tylko dlatego , zeby mieso zmielone nie bylo za suche . A koperek dodaje do sosu . Do wody , w ktorej gotowal sie klops dodaje make ze smietana i sypie troszke koperku . Jest pyszne . Odpowiedz Link Zgłoś
kiediak Re: Jak robicie pulpety? 13.12.06, 12:03 Do zmielonej cięlęcinki lub indyka dodaję kawałek namoczonej bułki, sól i jajko. Po ugotowaniu mięciutkie, nie suche. Odpowiedz Link Zgłoś