Dodaj do ulubionych

kiedy kaszka

IP: *.* 07.03.03, 22:18
Witam!Mój synek ma 5 m-cy. Czy mogę mu już podawać kaszkę?Jeśli tak to jaką? Na razie je Bebiko Omneo i papki owocowe i warzywne. Czytałam, że podawanie kaszek to indywidualna decyzja, ale mój maluszek jest coraz częściej głodny. Co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia_G Re: kiedy kaszka IP: *.* 08.03.03, 00:38
      Martuś, Moja córcia była na zwykłym bebiko, ale ja zaczęłam jej wzbogacać dietę właśnie od kaszek i zaczęłyśmy po skończeniu 3 miesiąca(ale pewnie co kraj to obyczaj jeżeli chodzi o wzbogacanie diety). Podawałam jej kaszkę o smaku jabłkowym Bobo Vita od 5 miesiąca (na bebiko nie na wodzie) i bardzo jej smakowała, w przeciwieństwie do malinowej. Brzoskwiniowej nie próbowałyśmy. Odpowiadając na Twoje pytanie, to ja uważam, że mogłabyś podać maluszkowi kaszki, może nie zamiast każdego mleka (ja daję 2x dziennie) ale kilka razy. Albo może podaj więcej mleka? Próbuj różnych kombinacji, jesteś matką i najszybciej i najtrfniej zobaczysz, co najlepiej służ Twojej Kruszynce.Pozdrawiam serdecznie :hello: Kasia
    • Gość: annmro Re: kiedy kaszka IP: *.* 08.03.03, 14:38
      Właśnie przygodę z kaszką zaczęłyśmy w tym tygoniu. Mała 15 marca skończy 5 miesięcy i stwierdziłam, że powinna się przekonywać do bardziej ludzkiego jedzenia.Poszłam do sklepu i wybrałam kaszkę BoboVity z jabłyszkiem. Zakupiłam rónież zestaw:łyżeczka + widelec, ale jak narazie to łyżeczka nie jest jej przyjacielem. Pierwsze karmienie kaszką myło pomyłką. Ja i Amelcia całe w kaszce. Zakupiłam smoczek do papek i narazie na wieczór do bebika omneo dodaje 2 łyżeczki tej kaszki i mała wypija. Jest ok. Musisz poćwiczyć jaka forma jest odpowiedznia dla Twojego dziecka i powolutku ją wdrażać.pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka