abodzek 19.01.07, 10:22 w jakim wieku wasze maluszki zaczeły zajadać posiłki łyżaczka?Bo moja córcia ma juz prawie 6 miesiecy i dalej wszystko je butelka,przy próbach podania łyżeczką płacze jak niewiem.Dzieki za odp.i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megii80 Re: kiedy łyżeczka 19.01.07, 11:34 Ja dawałam jeść synkowi łyżeczką od 5 m-ca życia najpierw kleik, deserki , zupki początki nie były łatwe kiedy miał "kryzys" dostawał przez butlę ale szybko mu się znudziła taka forma jedzenia. obecnie ma 10 m-cy i tylko rano , wieczorem i w nocy dostaje butle, i nawet drugie danie podaje jemu widelczykiem wtedy ma naprawdę wielką frajde. Musisz być cierpliwa i może spróbuj najpierw dać jej łyżeczkę do zabawy może ją polubi. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: kiedy łyżeczka 19.01.07, 13:00 Ja wprowadziłam łyżeczkę w momencie podania pierwszego deserku czyli młody miał 4,5 mies. Od tamtej pory wszystkie posiłki je w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
mawo84 Re: kiedy łyżeczka 20.01.07, 09:20 U nas tak samo - 4,5 miesiąca, ale moja mała nigdy nie tolerowała butli.. Odpowiedz Link Zgłoś
acha111 Re: kiedy łyżeczka 06.02.07, 10:02 to samo - pierwsza kaszka (4 skończone) i łyżeczka, tak samo owoce, zupka.. poszło bez bólu teraz uczymy się korzystać z kubka-niekapka ale coś nam nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: kiedy łyżeczka 06.02.07, 10:54 U nas była od początku poszerzania diety - wszystko łyżeczką, picie z niekapka, mleko z piersi. W ogole nie wprowadziłam butelki. Odpowiedz Link Zgłoś