Dodaj do ulubionych

O to mi chodzilo!

IP: *.* 12.08.02, 21:50
O to mi chodzilo!Świetne podsumowanie tego czego szukałam w kilku książkach. Upewniłam sie, że prawidłowo zaczęłam rozszerzać dietę mojego 5-miesięcznego Witusia i wiem już co nowego dostanie do jedzenia następnym razem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwia Stawińska Re: O to mi chodzilo! IP: *.* 13.09.02, 21:04
      w samą poręDziękuję! Od kilku dni nosiłam się z zamiarem napisania do Was z prośbą o poradę. Dzisiaj wchodze - i proszę! Jak znalazł!Helenka właśnie dziś skończyła pięć miesięcy i choć już nie spieszy mi się tak bardzo z wprowadzaniem nowych pokarmów (w pracy oficjalnie zlikwidowano moje stanowisko i zaproponowano mi urlop wychowawczy), to jednak zapoczątkowany miesiąc temu proces odstawiana od piersi chcę kontynuować, zwłaszcza ze Helenka z pełnym zainteresowaniem poznaje nowe smaki. Na razie raz dziennie po 1/3 słoiczka, w końcu juz nigdzie nam sie nie spieszy.
    • Gość: maggie Re: O to mi chodzilo! IP: *.* 21.09.02, 02:14
      ile i jak czestoZ mężem już dawno wybraliśmy to imię dla naszej córeczki, która może przyjść na świat w każdej chwili. Czytając te opowiadanie coraz bardziej nie mogę się doczekać momentu, w którym będziemy razem przeżywać te cudowne chwile
      • 210369.b Re: O to mi chodzilo! 12.01.04, 13:15
        moja córeczka skończyła 4 miesiące.jest karmiona sztucznie i od kilku dni
        dostaje przetarte jabłko ze słoiczka.kiedy wprowadzić zupki i która firma jest
        najlepsza beata
    • Gość: aja Re: O to mi chodzilo! IP: *.* 24.12.02, 19:16
      moje dziecko ama wszystkomój syn urosził sie 6 wrzesnia 2002 roku kiedy skończył 2 miesiace dostał pierwszy słoiczek jabłek oraz soczek po skończeniu 3 miesiecy jadł już zupki dla dzieci od 5 i 6 mies. Teraz je wszystko banany, danonki zupki z mieskiem kleik ryżowy starte jabłko jadłospisem wyprzedza inne niemowleta o 3 a nawet 4 miesiące jest zdrowy nigdy nie miał problemów z zatwardzeniem ani kolką ciumka lizaki i batony ama dosłownie wszystko co ciapkowate i słodkie jest zdrowym i pogodnym maluchem nigdy nie płacze i przesypia cała noc. Nigdy nie kozystałam z poradników żywieniowych i jestem zadowolona.
    • 1.a.2.3 Re: O to mi chodzilo! 24.07.03, 13:22
    • dulaka Re: O to mi chodzilo! 25.11.03, 13:15
      Pisze się wszędzie, że warzywa np. marchewkę trzeba ugotować
      przed podaniem dziecku, a przecież gotowane dużo traci witamin,
      kiedy można dziecku podawać np. nie ugotowaną tartą marchewkę
      lub buraczka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka