Dodaj do ulubionych

ząbkowanie POMOCY

28.02.07, 11:42
Witam Moja córka ma 11 miesięcy i ma dopiero 2 ząbi na dole, a górne ząbki
wcale nie chcą wyjść. Troche gorączkowała myslałam ze wyjdą a tu nadal nic.
Chociaż dziąsełka ma napuchniete troszke. Poradzcie mi coś bo pediatra mnie
straszy że trzeba będzie nacinać.
Obserwuj wątek
    • megii80 Re: ząbkowanie POMOCY 28.02.07, 12:40
      U mojego synka pierwszy ząbek pojawił się również ok 11 m-ca , obecnie wyrzyna
      mu się 5ty ale bardzo wolno rosną na szczęście dzielnie to znosimy oboje smile. nie
      martw się to podobno lepiej że tak późno ząbkuje, na pewno wkrótce będą
      wychodzić masowo, kiedyś w końcu muszą się pojawić. pozdrawiam
      • mazajac Re: ząbkowanie POMOCY 28.02.07, 20:36
        czytałam na jakimś forum, żeby za nic w świecie nie nacinać, żeby same wyjdą, u
        niektórych prędzej u innych później, wiem coś o tym, na jednego zęba czekałam
        kiedyś dwa miesiące, ale sie doczekałam....cieprliwości, możesz małemu masować
        dziąsełka,
    • agniesia59 Re: ząbkowanie POMOCY 01.03.07, 11:57
      witam.moja córeczka ma 16 miesięcy prawie i do niedawna miała tylko jedynki
      dolne i górne, więcej żadnych, ale teraz wyskakują jak wystrzelane z pistoletu
      w ciągu tygodnia wyszły jej :dwie dwójki, dwie w drodze i dwie piątki ma też
      napuchnięte dziąsełka na czwórki górne. ale naszczęście nic jej się nie dzieje
      nie ma biegunki, gorączki, normalnie jakby nic jej nie było. pozdrawiam i życzę
      powodzenia. radze uzbroić się w cierpliwość.
      • chyzia1 Re: ząbkowanie POMOCY 01.03.07, 12:29
        Wielkie dzięki dziewczyny za dodanie mi otuchy Poprostu bedziemy cierpliwie
        czekać na te małe białe perełki. Pozdrawiam
    • matylda061 Re: ząbkowanie POMOCY 02.03.07, 10:40
      Mamy ten sam problem, corce dolne jedynki wyszly jak miala 5 miesiecy, teraz ma
      9,5 i wciaz czekamy na gorne jedynki. Dziasla juz od dawna(juz ze 3 miesiace)
      sa opuchniete i przeswituje nawet biale, strasznie sie meczy, nie moze spac ,
      malo je. Najlepsze jest to ze te zeby ida jakby etapami tzn. raz jej bardziej
      dokuczaja a raz mniej. Mam nadzieje ze krotce wyjda, a o nacinaniu to nawet nie
      slyszalam. Zyczymy wytrwalosci.
      • anet_h Re: ząbkowanie POMOCY 02.03.07, 12:37
        Nigdy w życiu nie zgodziłabym sie na zadne nacinanie, absolutnie. Przeciez to
        nie dziasło jest przeszkodą, tylko po prostu niektóre dzieci tak maja, ze te
        zabki wolnie wychodzą. Mój Synek do roczku miał tylko 2 dolne jedynki. W 12
        miesiacu wyszły mu 2 górne jedynki, a w 13 jedna górna dwójka. I bardzo sie z
        tego cieszymy oczekując kolejnych ząbkówsmile Bądź cierpliwa....wszystkie ząbki
        wyjdą w swoim czasie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka