tyssia 21.03.07, 16:07 Macie może jakiś prosty przepis na dobrą salatke? chcę ją na urodziny niemęża zrobic bedzie mało osób więc chodzi mi o coś prostego jednakże zjadalnego dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agkr Re: Sałatka- pozmózcie 21.03.07, 16:16 pierś z kurczaka kroisz w kosteczke i podsmażasz na małej ilości oleju wszystko przyprawiasz tylko przyprawą gyros najlepsza z firmy kamis. kapusta pekińska (drobno pokrojona)ogórek zielony i kiszony (ilość zalezy od wielkości kapusty ale ja daje po3 sztuki) kukurydza,cebula ok 3szt, troszke ketchupu i majonezu. wszystko doprawiasz tym gyrosem ew ciut soli. Sałatka powinna troche postać ale u mnie to niedziała odrazu ja zjadamy Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Sałatka- pozmózcie 21.03.07, 16:26 Czerwona fasola z puszki+ugotowany ryż+tuńczyk+jajko pokrojone w kostkę. Ja sobie wymyśliłam jeszcze do tego oliwki. Mniam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia3331 Re: Sałatka- pozmózcie 21.03.07, 16:42 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3997701.html Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia3331 Re: Sałatka- pozmózcie 21.03.07, 16:45 Teraz dobrze forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=579&w=58986364 Odpowiedz Link Zgłoś
mala283 Re: Sałatka- pozmózcie 22.03.07, 03:44 puszka tunczyka,4jajka,puszka kukurydzy,3ogorki konserwowe,1jablko,mala cebulka lub szczypiorek ,majonez ,sol ,pieprz.Bardzo dobra! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Co 2 dni nowy wątek sałatkowy .... 21.03.07, 16:44 może czas nauczyc się korzystać z wyszukiwarki ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Co 2 dni nowy wątek sałatkowy .... 21.03.07, 18:04 a po co od razu te złośliwości??? nie kazdy ma komputer od wieków. ja zanim doszłam do tego co to za ustrojstwo ta wyszukiwarka, to minęło trochę czasu, potem jeszcze musiałam się naumieć korzystać..a ile złosliwych wątków przeczytałam....jak to mogę czegoś nie wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
pinkap Re: szybka salatka 22.03.07, 02:40 Makaronowa makaron swiderki ( ugotowany al dente) lekko ugotowane brokuly ( podzielic na male rozyczki) szczypiorek platki migdalowe majonez Szybka i smaczna. MOi goscie ja lubia Odpowiedz Link Zgłoś
kim5 Re: szybka salatka 22.03.07, 09:03 SEROWA Sałata lodowa, możesz dać też inne gatunki sałat Pomidor (teraz najlepsze są koktajlowe) Różne gatunki serów (żółty starty, pleśniowy niebieski i camembert) Sos czosnkowo-jogurowy (przeciśnięty czosnek, majonez, jogurt w proporcjach jak lubisz) Można dodać uprażony na suchej patelni boczek lub surową szynkę (ja lubię karczek sarmacki z Sokołowa) - gorący KRABOWA Paluszki krabowe Jaja Rzodkiewka Ogórek Sos czosnkowy jw. Zamiast jajek możesz dać makaron ryżowy - wtedy jest lżejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
egoya iwles... 22.03.07, 09:32 wcale nie musisz na każdy watek zaglądać, jak ci się nie podoba to nie czytaj. I popatrz uważniej, prawie każdy wątek powtarza się co chwila... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: iwles... 22.03.07, 09:43 I w kazdym wątku sałatkowym te same przepisy sałatkowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamazulki Re: Sałatka- pozmózcie 22.03.07, 09:35 1. - ryż - ugotowane piersi z kurczaka - swieży ogórek - koperek - pieprz, sól - majonez ogórek i piersi pokroić w kosteczkę jest błyskawiczna i naprawdę bardzo dobra 2. Z TUŃCZYKA - puszka tuńczyka - sałata lodowa - mozzarella - pomidory - kukurydza - czerwona cebula - ale bez niej też jest dobra - oliwa z oliwek - sok z cytryny układanie zacznij od sałaty, potem kukurydza i pomidor, cebula, tuńczyk i na koniec mozzarella, wszystko polej sosem z oliwy wymieszanej z sokiem z cytryny (nie żałuj jej ) ja do sosu dodaję trochę soli WBREW POZOROM ROBI SIĘ JĄ BARDZO SZYBKO!!!!! 3. NA SŁODKO - ryż - ananas z puszki w kostkę - kukurydza - piersi z kurczaka pokrojone w kostkę - majonez Odpowiedz Link Zgłoś