zuzanka7 28.06.07, 10:13 Prośba do moderatorki ,prosze nie kieruj mnie na forum o jedzeniu ,bo tam są same obiadki dle dzieci z góry dzięki.co dziś drogie mamy robicie na obiadek [dodajcie przy okazji przepisik] pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasik787 Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 10:17 Klopsy z miesa mielonego w sosie pomidorowym, marchewka z groszkiem, ziemniaki,lub kasza gryczana-do wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.baba Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 10:42 Gulasz węgierski, kasza gryczana, mizeria Mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
yazmine Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 10:52 Ja dzis sie stołuję w "barku" w pracy Dzis w menu PENE Z POMIDORAMI I KAWAŁKAMI KURCZKA Mąż zje w pracy, dziecko w przedszkolu. Ja dopiero przygotuję coś na kolację.... Mam ochotę na leczo Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 13:16 yazmine napisała: > Ja dzis sie stołuję w "barku" w pracy > Dzis w menu PENE Z POMIDORAMI I KAWAŁKAMI KURCZKA > Mąż zje w pracy, dziecko w przedszkolu. > Ja dopiero przygotuję coś na kolację.... Mam ochotę na leczo > Pozdrawiam peNNe bo pene to penis DD Odpowiedz Link Zgłoś
pamella2 Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 11:13 kopytki ) szynka wieprzowa w sosie grzybowym i nieśmiertelne buraczki dla męża a dla dzieci mizeria. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Pomysł na rybe w sosie smietanowym 28.06.07, 10:50 i ryz oraz zielona sałata. Odpowiedz Link Zgłoś
twix8 Re: Pomysł na rybe w sosie smietanowym 28.06.07, 10:59 Ziemniaki kurczak i surówka z pekinki Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 11:12 U mnie dzis zupa z cukinii- pierwszy domowy posilek od dawna, w koncu sie zmobilizowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Przepis 28.06.07, 12:02 Gotuje bulion, lisc, ziele ang- wiadomo.Na oliwie podduszam 3 cebule pokojone w kostke.Wrzucam na bulion. 5 malych obranych cukini scieram na tarce (albo kroje w kostke), kilka ziemniaczkow w kostke- wrzucam na bulion i to ma sie gotowac, az zmieknie. W koncowej fazie wrzucam serek topiony(musi sie rozpuscic), dodaje starty zólty ser(garsc).Jak sie rozpusci to wylaczam palnik i wrzucam duuzo zieleniny- natka, koperek i bazylia.Dopieprzam i dosalam.Wciskam ze 2 zabki czosnku. Podaje z grzankami. Mozna doprawic smietana. -------------------------------------------------------------- Człowiek mądrzeje z wiekiem. I zwykle jest to wieko od trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
novaaga Re: Lola 29.06.07, 11:12 Pozwolę sobie dodać inny przepis na zupkę cukiniową: Do gotującego się bulionu(ok 1,5 l) wrzucam dwie pokrojone w kostkę cukinie, pół filiżanki amarantusa, pod koniec gotowania pół drobno pokrojonego pora. Oczywiście doprawiam,tym co mam pod ręką a wydaje mi się że pasuje Można zagęścić. Po wyłączeniu wrzucam pestki dyni, słonecznika i siemię lniane. Może trochę dziwna ta zupa ale smaczna, szczególnie z razowym chlebem. no. pozdr.aga Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mama22 nalesniczki z bialym serem 28.06.07, 11:34 na sniadanie nalesniki z dzemem a na obiad nalesniki z srem bialym polane smietanke i posypane cukrem Odpowiedz Link Zgłoś
evchen.ol Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 11:20 Zupka ze świeżych pomidorków z makaronem, na drugie kalafiorek z tartą bułką pierś z kurczaka i młode ziemniaczki Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 11:26 ja bym najchętniej nic nie robiła na obiad, a sama se zjadła twaróg ze smietaną, ale potwoerki też coś jeść muszą, ach, moja zmora. Czemu dzieci muszą tyle jeść???? DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 13:24 Net jak ja Cię rozumię, czemu nie ma słoików zdrowych i smacznych dla 8 latków buuu Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Placuszki truskawkowe 28.06.07, 11:47 A jak to robisz?Moje dzieci to niejadki,a truskawki lubia? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7911 Re: Placuszki truskawkowe 28.06.07, 11:54 Wklejam przepis Składniki: 3/4 kilograma truskawek ciasto szklanka mąki 1 szklanka kefiru szczypta soli pół szklanki cukru 2 jajka olej do smażen Wykonanie: Ciasto przyrządzam poprzez dokładne wymieszanie wszystkich składników za pomocą miksera. Powinno być gęstości bardzo gęstej śmietany - jeśli jest za rzadkie, dodaję do niego trochę mąki. Truskawki myję dokładnie pod bieżącą wodą, osączam i pozbawiam szypułek. Kroję na niezbyt cienkie plastry. 1/3 truskawek mieszam z połową cukru i rozgniatam widelcem. Pozostałe truskawki dodaję do ciasta i mieszam niezbyt intensywnie. Na mocno rozgrzanej patelni smażę zgrabne placuszki aż staną się złote z obu stron. Na talerze wykładam gorące placuszki, na nie kładę słuszną porcję sosu. Przepyszne! Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: Placuszki truskawkowe 28.06.07, 13:26 jeszcze bardziej puszyste są jak zamiast kefiru siadłego mleka Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko2812 Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 11:51 U mnie na obiad jest dziś szparagówka z bułeczką tartą Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 12:30 Ja zjem za godzinkę w pracowym bufecie (razem z córcią) - jeszcze nie wiem co. Wczoraj były pyszne rachuchy drożdżowe z bitą śmietaną. Mężu po powrocie do domu usmażę filet z piersi, do tego ziemniaki z odrobiną kurek w śmietanie (z odrobiną, bo tylko garść wczoraj w lesie znalazłam) + świeże ogórki z koperkiem prosto z mojej grządki. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 13:54 Ja dzisiaj obiadek tylko dla siebie potrzebuję i ugotowałam sobie soczewicę czerwoną z marchewką, pietruszką i cebulą. Przed spożyciem jeszcze sobie wciśnęłam soku z cytryny. Do tego cykoria. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Pizza, mniam :)) 28.06.07, 14:23 Taka wiejska, z boczkiem, kiełbasą i cebulą. A oliwki dodam bo lubię, a co ! Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 15:06 Klopsy wołowe w sosie z kus-kus. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 15:31 Zupa owocowa a na drugie wątróbka drobiowa w sosie z jabłkiem i cebulką Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 16:54 my obiadokolacja jak zawsze muszelki makaronowe nadziewane ricotta, parmezan, mozarella i szpinakiem, zapiekane w sosie pomidorowym z mozarella na wierzchu. salata: szpinak, male pomidorki, awokado, orzechy wloskie, w sosie musztardowym deser: ciasto truskawkowe z kruszonka Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: CO dziś na obiadek 28.06.07, 16:58 pierogi z jagodami-wlasnej roboty ze slodka smietanka na deser brzoskwinie-kupowane Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka7 Re: CO dziś na obiadek 29.06.07, 10:21 Wiedziałam że nas przeniosą ,no ale cóż . My dziś na obiadek zupka szczawiowa z grzankami i jajeczkiem pychotka POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś