8dorko4 06.10.07, 17:58 Nie wiem dziewczyny..córa ma 10 mies.- zawsze dawalam jej wode "kranówke"- oczywiscie przegotowana..teraz slysze, ze tylko butelkową (kupną) powinno sie dawac. Co Wy na to?..nie truję dziecka?:o/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliak9 Re: ToJakaWkońcuWoda? 06.10.07, 18:12 ja kranówe daje sporadycznie, bo jest naprawde wstretna, nawet po filtrze tworzy sie ogromny kamien i osad, sama bym chetnie w ogóle gotowała na czyms innym i nie piła tego stfu. córce kupuje gerbera albo krople beskidu. pozdrawiam [url=www.TickerFactory.com/] LUIZA" border="0" alt="LUIZA"> [/url] Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: ToJakaWkońcuWoda? 06.10.07, 18:14 Niskozmineralizowaną - a taka prędzej jest gotowana kranówka niż przeciętna butelkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: ToJakaWkońcuWoda? 06.10.07, 18:43 Jeśli w Twoim mieście kranówka jest ok, to nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: ToJakaWkońcuWoda? 06.10.07, 20:37 Prawie od zwsze daje kranowke, natomiast kupowanie wody gerber tylko dlatego, ze producent nazwal ja specjalnie przeznaczona dla dzieci, i to dodatkowo w takiej cenie, to dla mnie naiwnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.leny Re: ToJakaWkońcuWoda? 06.10.07, 20:43 Wcale nie jest naiwnością kupowanie wody z przeznaczeniem specjalnie dla niemowląt i małych dzieci. Składniki mineralne takiej wody są w odpowiedniej ilości, tzn. nie może ich być za dużo. Ja daję małej właśnie takie wody min i wcale nie są droższe niż te zwykłe. Jest sporo firm oferujących takie wody, nie tylko Gerber. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama.leny Re: ToJakaWkońcuWoda? 06.10.07, 20:45 PS. Ale skoro 8dorko4 podajesz kranówę, to nie panikuj, przecież nie robisz tym dziecku krzywdy Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: ToJakaWkońcuWoda? 06.10.07, 22:12 no i wlasnie, przepraszam Cie bardzo, o takiej naiwnosci mowie. Przeczytaj watek o sloikach gerbera, poczytaj o tym, w jaki sposob zdobywa sie certyfikaty i w ten sposob pozbawisz sie zludzen, ze ktos tam dba o wlasciwe proporcje skladnikow mineralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliak9 Re: ToJakaWkońcuWoda? 06.10.07, 22:20 tak, ale przynajmniej po gerberach nie mam osadu na naczyniu jak to jest w przypadku mojej kranówki. wyobrazam sobie potem jaki mam osad w żołądku. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.leny Re: ToJakaWkońcuWoda? 07.10.07, 21:21 Ale sorry... gdzie tu naiwność? Przecież ja nie twierdzę, że ktoś w jakikolwiek sposób "dba" o składniki mineralne wody! Woda min. ma jakąś tam określoną ilość składników: jedna więcej inna mniej i chodzi tylko i wyłącznie o to, by nie podawać dziecku tej wody, która ma ich zbyt dużo np sodu. A wątek o gerberach trzeba "dzielić przez dwa" bo tą historię to ja już słyszałam trz lata temu więc to chyba jakiś mit, który krąży i co jakiś czas się ukazuje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś